FSSC Insights Webinar: Protecting Food, Reducing Waste with Smart Packaging

 

Join us for the last FSSC Insights webinar for 2024 dedicated to smart packaging. This free one-hour session focuses on the packaging scope of the FSSC 22000 Certification Scheme and explores the critical role of packaging in product protection, reducing food loss and waste, and environmental sustainability.

The event’s keynote speakers are Kelly Mulholland, FSSC Technical Manager Quality & Safety, and Nerida Kelton, Vice President Sustainability & Save Food at the World Packaging Organization (WPO). Colin Morgan, the FSSC Market Development Director, will moderate.

Kelly Mulholland will outline the FSSC 22000 certification framework and its essential packaging requirements before guest speaker Nerida Kelton from WPO presents award-winning packaging solutions that balance food waste reduction, product protection, and environmental impact. Nerida will discuss innovative packaging design elements — such as functionality, accessibility, and shelf-life extension — that ensure packaging both preserves food and minimizes waste across the supply chain.

Time will be allocated for a Q&A session at the end of the webinar.

Target Audience

This webinar can benefit all involved in food safety management within the packaging supply chain, whether currently certified by the FSSC 22000 Scheme or not.

Registration

The webinar will be held on Wednesday, 4 December, at 10.00 AM CET. The session will last for one hour. The recording and presentation slide deck will be emailed automatically to all registered participants.

Hva lærer elevene?

Emballasjeskolen er en utdannelse som går over fire samlinger a fire dager i fire norske byer. Undervisningen foregår i klasserom og ved bedriftsbesøk hos aktuelle produsenter.

Elevene skal besvare oppgaver i løpet av og mellom samlingene og avlegge skriftlig eksamen etter siste samling i Emballasjeskolen. Skolen, som varer i et og et halvt år, avsluttes med en skriftlig diplomoppgave.

[dne_ai1ec_event]

KOMPETANSEMÅL

Lorem ipsum dolar sit amen
Lorem ipsum dolar sit amen

Elever tilegner seg breddekompetanse om blant annet:

  • Alle materialtyper
  • Forskjellige pakkemetoder
  • Ulike typer emballasje
  • De forskjellige trykkmetodene
  • Betydning av emballasjedesign
  • Optimering av emballasjen gjennom verdikjeden
  • Standarder, rammebetingelser og EU-direktiver

Emballasjeskolens elever kommer både fra emballasjeprodusenter, emballasjebrukere og leverandører. Mangee knytter kontakter og vennskap  som varer livet ut.

PROGRAM-PRISER OG PÅMELDING

Program for Emballasjeskolen klasse 48, 2018/2019:

Samling I  Fredrikstad  17. – 20. september 2018
Samling II  Trondheim  19. – 22. november 2018
Samling III  Sandefjord  28. – 31. januar 2019
Samling IV  Oslo  06. – 08. mai 2019
Skriftlig eksamen  Oslo  14. juni 2019
Muntlig presentasjon  Oslo  29. november 2019
Lorem ipsum dolar sit amen
Lorem ipsum dolar sit amen

Lurer du på noe?
Undervisningsleder Yngve Krokann i Emballasjeforeningen har ledet Emballasjeskolen i mange år og svarer gjerne på spørsmål:

mobil: 900 93 833
epost: yngve@emballasjeforeningen.no

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
19. aug 2025 - 21. aug 2025Aqua Nor 2025
22. sep 2025 - 24. sep 2025Oppstart Grunnkurs emballasje og emballering klasse 55Fredrikstad
27. nov 2025 - 28. nov 2025EmballasjedageneScandic Park Hotel
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027

Kurs og arrangement
Emballasjedagene 2018

Sirkulær frokost: Resirkulert polystyren i meieriemballasje

EUs nye forordning for emballasje og emballasjeavfall stiller krav til at all ny emballasje skal ha innblandet en viss prosentandel gjenvunnet materiale.

I webinaret den 26. november får du et innblikk i hvordan TINE, Nofima og Norner har jobbet for å undersøke mulighetene til å samle inn og resirkulere polystyren (PS) fra næringsmiddelemballasje til bruk i ny emballasje med matkontakt.

Prosjektet er gjennomført med støtte fra Handelens Miljøfond.

26. november vil alle de tre samarbeidspartnerne dele sin kompetanse og sine erfaringer fra prosjektet.

Program:

  • Morten Aas, leder for emballasjeutvikling i TINE SA
  • Marit Kvalvåg Pettersen, seniorforsker i Nofima
  • Jorunn Nilsen, Principal Researcher i Norner
  • Til slutt vil det bli åpnet for spørsmål

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
19. aug 2025 - 21. aug 2025Aqua Nor 2025
22. sep 2025 - 24. sep 2025Oppstart Grunnkurs emballasje og emballering klasse 55Fredrikstad
27. nov 2025 - 28. nov 2025EmballasjedageneScandic Park Hotel
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027

Regionalt emballasjeseminar: Trondheim

Utvikling av dagens emballasje krever et bevisst forhold til gjenvinnbarhet, bærekraft, avfallsforebygging og emballasjeoptimering. I tillegg må du ha kontroll på regelverket både i Norge og Europa.

Grønt Punkt Norge og Emballasjeforeningen inviterer derfor til seminar for å gi deg oversikt over det viktigste som skjer innenfor emballasjefaget.

Alle Grønt Punkt-medlemmer i Møre og Romsdal er invitert. Ta med en kollega og kom. Seminaret er gratis.

Trondheim

Sted: Scandic Bakklandet, Trondheim
Når: tirsdag 13. november, kl. 10:00 – 13:00

Program:

10.00-10.15 Kaffe og registrering

10.15-10.40 Slik hjelper Grønt Punkt Norge deg med å nå fremtidens emballasjekrav
Jaana Røine, administrerende direktør Grønt Punkt Norge AS

10.40-11.05 Emballasjeforordningen/PPWR og endringer i produsentansvaret for emballasje. Hva innebærer det for min virksomhet?
Kari Bunes, administrerende direktør Emballasjeforeningen

11.30-12.10 De gode optimeringseksemplene
Erik Sandø, Senior Packaging Consultant Orkla Confetionary & Snacks Norge
Bewi AS

12.10-12.30 Hva er emballasjeoptimering?
Yngve Krokann, undervisningsleder Emballasjeforeningen

12:30 Lunsj

 

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
19. aug 2025 - 21. aug 2025Aqua Nor 2025
22. sep 2025 - 24. sep 2025Oppstart Grunnkurs emballasje og emballering klasse 55Fredrikstad
27. nov 2025 - 28. nov 2025EmballasjedageneScandic Park Hotel
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027

Regionalt emballasjeseminar: Ålesund

Utvikling av dagens emballasje krever et bevisst forhold til gjenvinnbarhet, bærekraft, avfallsforebygging og emballasjeoptimering. I tillegg må du ha kontroll på regelverket både i Norge og Europa.

Grønt Punkt Norge og Emballasjeforeningen inviterer derfor til seminar for å gi deg oversikt over det viktigste som skjer innenfor emballasjefaget.

Alle Grønt Punkt-medlemmer i Møre og Romsdal er invitert. Ta med en kollega og kom. Seminaret er gratis.

Ålesund

Sted: Quality Hotel Waterfront, Ålesund
Når: tirsdag 12. november, kl. 10:00 – 13:00

Program:

10.00-10.15 Kaffe og registrering

10.15-10.40 Slik hjelper Grønt Punkt Norge deg med å nå fremtidens emballasjekrav
Jaana Røine, administrerende direktør Grønt Punkt Norge AS

10.40-11.05 Emballasjeforordningen/PPWR og endringer i produsentansvaret for emballasje. Hva innebærer det for min virksomhet?
Kari Bunes, administrerende direktør Emballasjeforeningen

11.30-12.10 Slik jobber vi med nye emballasjeløsninger
Vegard Utgård, Key Account Manager VPK Packaging
Sunpack emballasje

12.10-12.30 Hva er emballasjeoptimering?
Yngve Krokann, undervisningsleder Emballasjeforeningen

12:30 Lunsj

Sirkulær frokost: CPC DesignLab

Circular Packaging DesignLab er et toårig prosjekt og utviklingsverksted der to eller flere aktører kan møtes for å utvikle konkrete sirkulære emballasjeløsninger sammen tidlig i en utviklingsprosess for å balansere merkevareeiers behov og gjenvinningsmuligheter.

 

Vi har gjennomført to piloter og fått utvidet til en tredje pilot, prosjektet er derfor forlenget til mai 2025. Vi inviterer nå til Sirkulær frokost tirsdag 29. oktober, hvor prosjektleder Ola Ronæss og deltakende bedrifter vil presentere sine erfaringer, funn og pilotløsninger.

 

Prosjektet er gjennomført med støtte fra Handelens Miljøfond.

 

Program:

 

  • Velkommen v/ klyngeleder i Circular Packaging Cluster, Einar Undseth
  • Introduksjon til DesignLab v/ prosjektleder i CPC, Ola Ronæss
  • Orklas erfaring med DesignLab og problemstillingen med Square Jar v/ Head of Sustainability and Innovation i Orkla Health, Line Berg Dørum
  • Muligheter i DesignLab

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
19. aug 2025 - 21. aug 2025Aqua Nor 2025
22. sep 2025 - 24. sep 2025Oppstart Grunnkurs emballasje og emballering klasse 55Fredrikstad
27. nov 2025 - 28. nov 2025EmballasjedageneScandic Park Hotel
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027

Innspillsmøte om nytt emballasjeregelverk i Miljødirektoratet

Emballasjeforordningen fra EU omfatter hele verdikjeden fra produksjon, via bruk til ombruk og materialgjenvinning av emballasje. De fleste, ambisiøse, kravene for emballasje, er rettet mot produsenter og de som importerer eller produserer emballerte varer.

Miljødirektoratet inviterer nå til et åpent møte 22. oktober hvor de særlig ønsker innspill til visse bestemmelser. Møtet finner sted i lokalene til Miljødirektoratet på Helsfyr i Oslo og digitalt.

Påmeldingsfristen er 18. oktober.

Det vil bli anledning til å gi korte og målrettede innspill i møtet, mens skriftlige innspill på maks to sider kan sendes i etterkant.

Foreløpig program:

  • 13:20: Konferansesenteret åpner
  • 13:30 – 13:40: Overordnet gjennomgang av emballasjeforordningen v/Miljødirektoratet
  • 13:40 – 15:10:  Korte innlegg fra deltakerne. Miljødirektoratet ber om at disse ikke er lenger enn 5 minutter.  Det blir en pause ca. kl. 14:25
  • 15:10 – 15:15: Oppsummering ved Miljødirektoratet

Holde innlegg? 

Send en epost til Mette Follestad (mette.follestad@miljodir.no) dersom du ønsker å forhåndsmelde et innlegg. Det vil også være mulig å melde seg på med innlegg under møtet.

Les mer om bakgrunnen for møtet og meld deg på her.

Mattrygghetsdagen 2024

Mattrygghetsdagen blir i år et næringsnyttig webinar. Dagen deles i to med forskningen innenfor temaene mikrobiell holdbarhet, renhold og nye teknologier før lunsj og Listeria etter lunsj.

Det strategiske forskningsprogrammet FutureFoodControl, finansiert av Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter (FFL), har som mål å bidra til trygg mat, optimal holdbarhet og forbygging av matsvinn.

Mye av kunnskapen som er etablert i dette programmet vil bli presentert på Mattrygghetsdagen.

Sirkulær frokost fra Circular Packaging Cluster: Intelligen sporing

Circular Packaging Cluster har gleden av å invitere til et spennende webinar hvor vi vil presentere resultater og innsikt fra klyngens pågående prosjekt «Intelligent sporing». Prosjektet, som startet i 2023, har som mål å kartlegge hvordan bedre sporing kan styrke mulighetene for trygg og høyverdig gjenbruk eller gjenvinning av plastemballasje.

Nå som prosjektet er i sluttfasen, er vi klare til å dele vår metodikk, våre analyser, hovedfunn og anbefalinger. Gjennom prosjektet er flere ulike sporingsmetoder undersøkt, og vi vil dele erfaringer fra hvordan sporing kan forbedre gjenvinningsprosessen, og hvilken sporingsmetode vi anbefaler å satse på i fremtiden.

Prosjektet er støttet av Handelens Miljøfond, og utført i samarbeid med Mepex Consult, Eunomia og ti industripartnere.

Den 25. september vil CPC, Mepex Consult og Eunomia dele sine erfaringer og kompetanse. Fullt program kommer!

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
19. aug 2025 - 21. aug 2025Aqua Nor 2025
22. sep 2025 - 24. sep 2025Oppstart Grunnkurs emballasje og emballering klasse 55Fredrikstad
27. nov 2025 - 28. nov 2025EmballasjedageneScandic Park Hotel
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027

Food Contact Compliance

Internasjonal konferanse om matkontaktregelverk. Fokus på ny emballasje- og avfallsforordning, gjenvinning, og sikkerhet for kjemikalier som PFAS og Bisfenoler. Unike muligheter for nettverksbygging i vakre omgivelser ved Lago Maggiore.

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
19. aug 2025 - 21. aug 2025Aqua Nor 2025
22. sep 2025 - 24. sep 2025Oppstart Grunnkurs emballasje og emballering klasse 55Fredrikstad
27. nov 2025 - 28. nov 2025EmballasjedageneScandic Park Hotel
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027