Stem på den du syns fortjener
EMBALLASJEFAGPRISEN 2021

Prisen deles ut under middagen på Emballasjedagene 11. november

Det ble dødt løp i avstemmingen om Emballasjefagprisen, men juryen har likevel kåret en vinner. Hvem blant disse fire det blir, får du vite på Emballasjedagene 11. november i Sandefjord.

Trygve Næss

Emballasjeutvikler i VPK Packaging

Trygve har over mange år innenfor emballasjeutvikling stått bak mange av de suksessfulle innovasjonene innen emballering i bølgepapp. Han er fortsatt yrkesaktiv og i møter med emballasjebrukere øser han av sin kunnskap og gir råd til brukerne som ofte fører til forbedringer som de ikke engang har tenkt på selv.
Trygve er spesielt god til å forklare brukere hvordan riktig emballasje har en betydning gjennom hele verdikjeden fra papir via pakking og distribusjon og fram til resirkulering. Dette er en person som har hatt stor betydning for effektiv emballering og utvikling av emballasjekunnskap i mange virksomheter. Et eksempel på hans innovasjoner er Petafront, en wrap around som gjør det mulig å pakke ut og eksponere varer i hylle på under tre sekunder

Sylvia Lofthus

Kvalitetssjef Frukt Grønt Emballasje COOP

Sylvias store engasjement for god og miljøriktig emballasje smitter. Hun har en ydmyk, åpen og positiv tilnærming til utfordringer som får alle rundt henne til å forstå og jobbe for store forbedringer. På få år har Coop endret en bred og imponerende mengde emballasje til et langt mer bærekraftig sortiment. Hun er en person som aldri sier «nei» til å dele sin kunnskap med andre, uansett hvem tilhørerne er. Som foredragsholder for renovasjonsansatte i norske kommuner og renovasjonsselskap, har hun på entusiastisk vis økt forståelsen for emballasjens funksjon i å beskytte produktet og øke holdbarhet i tillegg til å være mest mulig bærekraftig. Sylvia var tidligere miljøsjef i Bama.

Bård Bringsrud Svensen

Innovasjonsleder Bærekraft, Orkla Home and Personal Care

Bård har lang fartstid innen innovasjon, først i Jordan som produktutvikler fra 1999, deretter i Orkla hvor han de siste fire årene har ledet en rekke innovasjonsprosjekter innen bærekraftig emballasje. Hans engasjement for bærekraft og utvikling av god emballasje strekker seg mange flere år tilbake enn de siste fire. Vi kjenner Bård som en person som både er sterkt engasjert i god emballasjeutvikling, ser det store bildet hvor emballasjen både skal beskytte og samtidig være miljømessig riktig og ikke minst aldri sier «nei» når det gjelder å dele sine erfaringer med andre. Han har også vært en viktig pådriver i Orklas arbeid med å bruke mer gjenvunnet plast i sin emballasje.

Stig Yngve Pedersen

Sales, R&D and production support, Fatland

Bred erfaring som leder i bedrifter som utvikler og selger pakkelinjer og  emballasjeløsninger. Stig har også solid erfaring med forhandlinger, forretnings-planlegging og Fast Moving Consumer Goods (FMCG). Han er utdannet ved Statens Næringsmiddeltekniske Høgskole . Gjennom årene har han utmerket seg som foredragsholder og aktiv deltager i foreninger som Teknologisk Matforum, der han som styreleder har frontet emballasje og emballering i mange år. Hovedfokus er å finne  emballasjeløsninger med så god holdbarhet som mulig, med lavest mulig miljøpåvirkning. Før han for to år siden startet å jobbe for Fatland AS jobbet Stig sammen med Sveinar Kildal i et prosjekt om optimalisering av holdbarhet på laks.

Juryen i Emballasjefagprisen består av Thomas Eie, BAMA, Marit Kvalvåg Pettersen, Nofima og Morten Aas, TINE.

Lurer du på noe?
Emballasjeforeningen svarer gjerne på spørsmål:

Ring: +47 22 12 17 60
epost: post@emballasjeforeningen.no

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
20. aug 2024 - 22. aug 2024Nor-Fishing 2024Trondheim Spektrum
24. sep 2024 - 26. sep 2024FACHPACKNürnberg
22. okt 2024 - 25. okt 2024Scanpack 2024 – Nordens største emballasjemesseSwedish Exhibition & Congress Centre
04. nov 2024 - 07. nov 2024All4Pack Emballage Paris
21. nov 2024 - 22. nov 2024Emballasjedagene 2024Scandic Park Hotell
27. mai 2025 - 30. mai 2025IPACK-IMA MILANO
19. aug 2025 - 21. aug 2025Aqua Nor 2025