På sin temadag om emballasje spør Teknologisk Matforum hvordan man kan øke bærekraften og samtidig beholde mattrygghet og holdbarhet.
Dato: 14. oktober
Sted: Felix konferansesenter, Oslo
Emballasje har kommet i søkelyset mer enn noen gang under Korona-pandemien. Folk ønsket seg innpakket mat i butikkene og plastpakket var ikke lenger et fy-ord.
Men kan vi klare bærekraftig plastpakking i stor skala? Er vi godt nok kjent med alle utfordringene? Eksempelvis kom etikettene i søkelyset for en tid siden, da youghurt ble pakket i bærekraftig emballasje, men etiketten ikke samsvarte når de skulle sorteres i avfallsanlegget.
Produsenter av mat og drikke deltar
Teknologisk Matforum har fått med seg produsenter av mat og drikke til å dele sine erfaringer. De spør også hvordan forbrukerne stiller seg til å kjøpe eksklusiv vin eller sterkere saker i bærekraftig emballasje.
Foredragsholdere
Eirin Schrøder, Eurofins Food & Feed Testing Norway
Sveinar Kildal, Norscan Partners
Alvhild Hedstein, Bama Gruppen
Ole Jan Myhre, Norner
Terje Skovly, ROAF
Johanne Kjus, Orkla Foods Norge
Erik Bern, Arcus (styreleder i Emballasjeforeningen)