Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla sodales eros arcu, id mollis metus pretium vitae.

Toppmoderne forsknings- og teknologisenter for plast på plass i Porsgrunn

Norner har flyttet inn i nye lokaler i Porsgrunn. Tredje januar åpnet dørene til Polymer Exploration Centre. Dette er et toppmoderne forsknings- og teknologisenter for plastindustrien, hvor de skal forske på hele verdikjeden for plast.

 

I nærmere fem år har Norner planlagt det nye bygget. Den offisielle åpningen er ikke før i mai, men allerede nå er det tatt i bruk. De har vurdert ulike løsninger og plasseringer gjennom prosessen, og landet til slutt på et over 4500 kvadratmeter stort bygg i Porsgrunn, spesialtilpasset Norners aktiviteter.

– Ettersom Norners aktiviteter har utviklet seg over tid, har behovet for nye lokaler meldt seg. Bygget eies av eiendomsselskapet R8, og Norner har langtidsleiekontrakt med eier. I tillegg til dette nye bygget, Polymer Exploration Centre, leier vi fortsatt nesten 2000 kvm hos Ineos på Rønningen for en del spesialaktiviteter, sier CEO i Norner, Kjetil Larsen.

 

Investert mer enn 60 millioner

 

I tillegg til den estetiske oppgraderingen, vil de nye lokalene gi Norner en helt ny mulighet for samhandling mellom ansatte, når alle laboratorier og forskernes arbeidsplasser vil ligge nært hverandre, forklarer Larsen.

– Siden 2019 har Norner vært deleier av Future Materials Katapultsenter. Som en del av kapasitetsbygging innen plast og komposittmaterialer i katapultsenteret har Norner investert mer enn 60 millioner kroner i nytt laboratorie- og pilotutstyr de siste årene. Dette utstyret har fått sine plasser i det nye bygget. I tillegg ligger lokalene i Porsgrunn sentrum, nær jernbane og E18, sier han.

 

God beliggenhet

 

Denne tilgjengeligheten vil være en fordel for deres kunder, mener Larsen.

– Polymer Exploration Centre ligger vakkert til helt nede ved Porsgrunnselva, og har flott utsikt over Norges største og grønneste industriområde, Herøya, sier han.

Det nye bygget kan skilte med det Larsen kaller «flotte møterom» og testlokaler. Der vil kundene få oppleve testkjøringer og demonstrasjoner sammen med de ansatte i Norner.

Siden 2007 har Norner holdt til i de gamle lokalene på Rønningen i Porsgrunn, men mange av de ansatte har hatt sin arbeidsplass der siden Saga Petrokjemi bygde sine kontorer der på midten av 70-tallet.

 

Skal fortsette investeringen

 

«Fasilitetene i det nye senteret omfatter laboratorier for avansert testing av kjemiske og mekaniske egenskaper av polymere og kompositter. Vi har laboratoriepiloter for utvikling ny prosessteknologi og katalysatorevalueringer. Teknologisenteret omfatter også et bredt utvalg av ekstrem holdbarhetstesting av polymermaterialer og en høyteknologisk lab for plastbearbeiding, anvendelser, gjenvinning, og emballasje. Dette vil være et globalt ledende senter for FoU innen polymere, gummi og komposittmaterialer,» skriver de i en pressemelding.

I den samme pressemeldingen forteller markedssjef Ole Jan Myhre at de vil fortsette å investere i industrirelevante piloter og laboratoriefasiliteter.

– Jeg ser fram til å ønske kunder og samarbeidspartnere velkommen inn i vårt nye moderne Polymer Exploration Centre, sier han.

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
20. aug 2024 - 22. aug 2024Nor-Fishing 2024Trondheim Spektrum
24. sep 2024 - 26. sep 2024FACHPACKNürnberg
22. okt 2024 - 25. okt 2024Scanpack 2024 – Nordens største emballasjemesseSwedish Exhibition & Congress Centre
04. nov 2024 - 07. nov 2024All4Pack Emballage Paris
21. nov 2024 - 22. nov 2024Emballasjedagene 2024Scandic Park Hotell
27. mai 2025 - 30. mai 2025IPACK-IMA MILANO
19. aug 2025 - 21. aug 2025Aqua Nor 2025