25 år etter at det første materialselskapet ble opprettet for gjenvinning av glass og metall, kunne selskapet invitere til feiring.

Feiringen foregikk på utestedet «Ingensteds» i nærheten av Grünerløkka i Oslo, med gjester, foredragsholdere, band og forfriskninger, som seg hør og bør.

Moss Glassverk

Kjell Håkon Helgesen fortalte om utviklingen fra 1991 til i dag.
Kjell Håkon Helgesen fortalte om utviklingen fra 1991 til i dag.

– Da selskapet ble opprettet, eksisterte fortsatt Moss Glassverk som produserte glassemballasje, og vi hadde et nært samarbeid med dem om innsamling av glass og metall, fortalte Kjell Håkon Helgesen, administrerende direktør i Syklus.

Han fortalte også at anlegget som Syklus har på Onsøy i Fredrikstad ble regnet som et av det mest avanserte gjenvinningsanleggene i Europa, da det kom.

Glasopor
Syklus består av selskapene Norsk Glassgjenvinning og Norsk Metallgjenvinning. Sammen samler de to selskapene inn glass og metallemballasje i samarbeid med kommuner og interkommunale selskaper.

Mange hadde tatt turen til "Ingensteds" for å feire med Syklus.
Mange hadde tatt turen til «Ingensteds» for å feire med Syklus.

– Vi hadde i starten noen utfordring med at en del av glasset ikke gjenvinnes. Løsningen ble Glaspor skumglass, som produseres ved anleggene på Onsøy og på Skjåk i Oppland.

Kjell Håkon Helgesen ville ikke bruke dagen på kun tilbakeblikk, og det var med stolthet han annonserte at Syklus i 2016 vil samle inn nesten 90.000 glass- og metallemballasje, noe som er rekord.

Foredrag

Hallvard Heuch har et nært forhold til emballasje og akevitt.
Hallvard Heuch fortalte om sitt nære forhold til emballasje.

Under feiringen ble det foredrag av Stephan Meyer fra Orangeriet, Elisabeth Stray Pedersen i Lillunn, Knut Sørlie i Metallco og Halvor Heuch, fagdirektør i Arcus.

Halvor Heuch har jobbet med destillasjon av akevitt og har vært svært involvert i emballasjen for disse flaskene.

– Jeg har gode minner fra Moss Glassverk, sa Heuch, som mente at det skjedde mye med utviklingen av emballasje da Arcus ble skilt ut av Vinmonopolet.

www.syklus.no