Skanem gjør comeback i det europeiske emballasjemarkedet


Fra venstre til høyre: Maryne Lemvik, Ole Kristian Rugland, Ole Rugland, Jan-Atle Ellingsen. Foto: Truls Løtvedt.

Etter to år utenfor det europeiske emballasjemarkedet, trer Skanem inn igjen med oppkjøp av Bergen Plastics AS og Heger AS.

 

Stavangerbaserte Skanem har kjøpt 100 prosent av aksjene i begge emballasjeprodusentene, skriver selskapet selv i en pressemelding.

I 2021 solgte Skanem sine virksomheter og fokuserte på etikettproduksjon i Europa, Asia og Afrika. Oppkjøpene av Bergen Plastics AS og Heger AS er første steg i en oppkjøpsstrategi lansert i 2022 for å tre inn igjen i det europeiske emballasjemarkedet.

I pressemeldingen forteller arbeidende styreformann i Skanem-konsernet, Ole Rugland, at selskapets strategi er å ta en aktiv rolle innen bærekraftig emballasje.

– Vi er derfor svært glade for å ha funnet to veletablerte og lønnsomme emballasjeprodusenter i Norge. De har vist seg konkurransedyktige både i og utenfor Norge, takket være en dyktig arbeidsstyrke, en «hands on»-ledelse og en moderne og effektiv produksjon, sier han.

Ser flere vekstmuligheter

Behovet for innovasjon og bærekraft vil øke i takt med at nye emballasjeforskrifter og krav trer i kraft. Valg av riktig materiale basert på produktets bruk og livssyklus vil også være avgjørende. Derfor ser Skanem dette som en mulighet til å utgjøre en reel forskjell, heter det i pressemeldingen.

Skanem-CEO Maryne Lemvik ser flere vekstmuligheter i oppkjøpsbedriftene når det kommer til utvikling av nye produkter og nye kunder.

– Nøkkelen vil være å gå målrettet etter behov der plast er den eneste eller beste løsningen. Vi ser også muligheten til å gjøre en forskjell ved å gjøre plastemballasje mer bærekraftig, sier hun.

Gleder seg

Bergen Plastics AS er familieeid og ledes i dag av administrerende direktør Jan-Atle Ellingsen. Datterselskapet Heger AS ledes av administrerende direktør Tom Mårtensson. Det vil ikke bli noen endringer av ledelsen i de to selskapene etter oppkjøpet fra Skanem.

Ellingsen forteller at Skanem har bred erfaring fra emballasjebransjen, og en historie med å tilpasse seg markedstrender. Derfor er det spennende at Skanem har valgt å fortsette reisen med Bergen Plastics og Heger.

– Jeg er sikker på at Skanems ambisjon og langsiktige satsing vil komme våre ansatte og kunder til gode, sier han.

Oppkjøpet forventes gjennomført i fjerde kvartal 2023.

Info om Bergen Plastics AS:
Holder til i Bergen
Portefølje av plastemballasje, beger, lokk og korker
Betjener primært markedet for vaskemiddel- og næringsmiddelindustri

Info om Heger AS:
Holder til på Rjukan
Portefølje av laboratorier, forbruksvarer til sykehus, næringsmiddelindustri og universiteter
Produserer også laminattuber for næringsmidler og personlig pleie

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
23. apr 2024 - 25. apr 2024Seafood Expo GlobalFIRA BARCELONA GRAN VIA VENUE
20. aug 2024 - 22. aug 2024Nor-Fishing 2024Trondheim Spektrum
24. sep 2024 - 26. sep 2024FACHPACKNürnberg
22. okt 2024 - 25. okt 2024Scanpack 2024 – Nordens største emballasjemesseSwedish Exhibition & Congress Centre
04. nov 2024 - 07. nov 2024All4Pack Emballage Paris
27. mai 2025 - 30. mai 2025IPACK-IMA MILANO
19. aug 2025 - 21. aug 2025Aqua Nor 2025