Sirkelsnakk med foredragsholderne: Kyrre Auran

I denne spalten stiller vi en rekke av foredragsholderne på Emballasjedagene 2023 fem kjappe emballasjespørsmål. I tråd med tidens ånd gjenbruker vi spørsmålene i hver artikkel. Her får du svarene deres.

Første person ut er Kyrre Auran, Head of Sales & Marketing i Ranheim Paper & Board.

– Hvordan jobber din arbeidsplass med emballasje?

– Ranheim Paper & Board AS er en produsent av både papir og ferdig emballasje. 100% av arbeidsplassen er dedikert 100% til dette.

– Har du deltatt på Emballasjedagene tidligere? Har du et favorittminne derfra? Hvis dette er din første gang på Emballasjedagene, er det noe du ser spesielt fram til?

– Jeg har deltatt mange ganger tidligere. Vanskelig å komme opp med et favorittminne, men i 2022 mottok vi en Scanstar for vår Ferskfisk-emballasje. Det er en hyggelig anerkjennelse av det arbeidet vi legger ned som emballasjeprodusent.

– Kan du oppsummere foredraget ditt i tre stikkord?

– Økt plastandel i returfiber

– Hvordan vil du beskrive status i emballasjeverden i dag?

– Forbruket av emballasje øker i takt med den globale befolkningsveksten. Når det gjelder fiberemballasje så betyr dette økt uttak av trevirke fra naturen.

– Derfor vil det bli enda viktigere med innsamling, gjenvinning og bruk av fornybare ressurser. Arbeide med emballasjeoptimering for å redusere Co2-fotavtrykket vil være i fokus.

– Emballasje er en forutsetning for å frakte varer på en trygg og effektiv måte, hvor fokus på matsvinn og holdbarhet, er viktige elementer i dagens emballasjeverden.

– Hvorfor burde folk komme for å høre ditt foredrag?

– Ranheim Paper & Board tar imot over 50% av all den innsamlede bølgepappen fra det norske markedet. For å kunne lage høykvalitets produkter er vi helt avhengig av god sortering og minimalt med andre fraksjoner i loopen.

– I 2023 liker vi å si at vi i Norge er veldig gode på sortering, men i virkeligheten har vi fortsatt et stykke å gå for å nå våre mål. Her får du høre om hvordan det faktisk står til med sorteringen og gjenbruk av papp.

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
19. okt 2023Heldagskurs om fleksibel emballasje
09. nov 2023 - 10. nov 2023Emballasjedagene 2023Scandic Park Hotell