Sirkelsnakk med foredragsholderne: Hermund Arntzen Dale

I denne spalten stiller vi en rekke av foredragsholderne på Emballasjedagene 2023 fem kjappe emballasjespørsmål. I tråd med tidens ånd gjenbruker vi spørsmålene i hver artikkel. Her får du svarene deres.

Neste person ut er Hermund Arntzen Dale, prosjektleder i Smart Innovation Norway.

– Hvordan jobber din arbeidsplass med emballasje?

– Klyngen Cluster for Applied AI jobber primært med kunstig intelligens. Vi har et klynge-til-klynge prosjekt med Circular Packaging Cluster hvor vi jobber med å modne og mobiliser emballasjeindustrien med å ta i bruk kunstig intelligens.

 

– Har du deltatt på Emballasjedagene tidligere? Har du et favorittminne derfra, et spesielt foredrag som har satt seg i minne?

– Jeg har ikke deltatt tidligere.

 

– Kan du oppsummere foredraget ditt i tre stikkord?

–  Kunstig intelligens, dataanalyse, sirkularitet.

 

– Hvordan vil du beskrive status i emballasjeverden i dag?

– Industrien består av alt fra innovative til konservative virksomheter, samtidig kommer det strenge klima- og miljøkrav fra EU. Jeg tror vi er i en kritisk periode hvor industrien må forankre digitalisering i forretningsstrategien for å møte utfordringene og endringene de kommende tiårene. Digitalisering, dataanalyse og kunstig intelligens kan øke sirkulariteten og redusere avfall og utslipp. Skal virksomhetene henge med i utviklingen og holde på sin konkurransekraft, er de nødt til å starte i dag. Digitalisering er en tidkrevende modningsprosess.

 

– Hvorfor burde folk komme for å høre ditt foredrag?

– I prosjektet MOMAI jobber vi med å modne og mobilisere emballasjeindustrien til å bli datadrevne virksomheter og å ta i bruk kunstig intelligens. Vi kartlegger mobiliseringsprosessen, suksesskriterier internt i virksomhetene og de generelle behovene ved å ta i bruk teknologien. På dette foredraget skal jeg snakke om potensialet for kunstig intelligens i emballasjeindustrien, samt erfaringene vi har gjort oss så langt i prosjektet.

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
07. mar 2024Fagseminar og ordinær generalforsamling i EmballasjeforeningenHotel Continental
04. apr 2024Absolute Flexo ForumMarienlyst Strandhotel
09. apr 2024Innsiktskurs om emballasjeOslo Event Hub
23. apr 2024 - 25. apr 2024Seafood Expo Global
20. aug 2024 - 22. aug 2024Nor-Fishing 2024Trondheim Spektrum
04. nov 2024 - 07. nov 2024All4Pack Emballage Paris