Digitalisering og Internett muliggjør at utstyr og teknologiens ytelse kan fjernovervåkes, analyseres, forbedres og vedlikeholdes for å gjøres mer effektivt.

Bedriftene forventer ikke lenger at deres etablerte maskiner, utstyr og teknologilandskap skal holde dem konkurransedyktige over flere tiår. Virtuelle omgivelser gir raskt nye produkter og prosesser til markedet.

Dette har gjort det mulig for finansieringsselskaper å øke gjennomsiktigheten i hvordan utstyr og teknologi blir brukt, slik at de kan basere skreddersydde finansierings-ordninger på de forventede fordelene som kommer ved bruk av denne teknologien.

Betal-for-utfall
I løpet av de siste årene har det vært en betydelig vekst i tilgang og interesse for ideen om å betale for forretningsresultater, heller enn å betale for bruk av teknologien som brukeren mener vil gi gunstige resultater.

Veksten av en ny generasjon av digitalisert teknologi som knytter mennesker, teknologi og organisasjoner sammen, har gjort det mulig å samkjøre det som er betalt av private- eller offentlige virksomheter, med forventede fordeler.

Oppfatningen om nye forretningsmodeller blir mer allment diskutert. Finans og teknologi blir kombinert i integrerte verdi-proposisjoner hvor løsningsleverandører gir organisasjoner mulighet til å betale for forventede forretningsresultater, slik som forbedringer av produktivitet, optimalisert oppe-tid, presise ytelsesforbedringer, kostnadsreduksjon eller redusert energiforbruk.

 

Gjennomsiktige kostnader

Fleksibel og automatisert produksjonsfabrikk med alt under ett tak.
Fleksibel og automatisert produksjonsfabrikk med alt under ett tak.

Muligheten til å betale for bedriftens utfall forvandler påliteligheten for finansiell planlegging. Kostnadene blir ikke bare mer gjennomsiktige, men risiko for blant annet gammel teknologi og kapitale forpliktelser unngås.

«Bedriftens utfall» kan komme i mange former, avhengig av sluttbrukerens prioritet for organisasjonen.

Industriselskaper søker vanligvis etter en eller flere av fire utfall for bedriften:

  • reduserte kostnader for hver produserte produkt-enhet (raskere produksjon, redusert tid på oppstart)
  • reduserte driftskostnader (for eksempel lavere energiforbruk)
  • evne og smidighet for å levere flere produktvarianter til hver kunde uten ekstra kostnad
  •  raskere produktutvikling (for eksempel gjennom virtuell testfunksjonalitet).

Alle disse fører til økt konkurransekraft, ny markeds-penetrasjon og generell vekst.

For sikkert å kunne tilby utfalls-baserte løsninger, er det viktig med god kunnskap om teknologi, sammen med nødvendig kunnskap om sannsynlige konsekvenser for brukerorganisasjonen.

Å være «intim» med teknologi og dens programmer er ikke alltid en selvfølge for generelle finansmenn. Det krever spesialkunnskap og bred erfaring og nært samarbeid mellom løsningsleverandøren og finansieringspartneren.

Betal-for-bruk
Ved siden av fremveksten for «betal-for-resultater»-tilnærmingen, er det sannsynlig at «betal-for-bruk»-metoder vil fortsette å spille en viktig rolle i å gi tilgang til det siste innen teknologi og utstyr.

Betal-for-bruk ordninger, som muliggjøres ved finansieringsteknikker som leasing, utleie og kapitalfinansiering, som i løpet av de siste 20 årene har økt slik at bedrifter kan skaffe seg teknologi og utstyr til nøkkeldrift. Ved hjelp av delte betalinger har de fått fordelene ved bruk av utstyr, maskiner eller teknologi.

Disse ordningene har økt i popularitet, siden de støtter selskapets behov for nødvendig teknologi for å konkurrere uten å ha nok kapital i forkant, og tillate fordelene ved bruk av utstyret og betaling over tid, uten at utstyret blir foreldet.

Imøtekommer trender i teknologimarkedet
Betal-for-bruk modeller gjør det mulig for produsenter å gjøre nødvendige teknologi-oppgraderinger og glede seg over bedriftens resultater. Disse modellene utvikler seg også til mer sofistikerte former, som er fleksible og imøtekommer nye trender i teknologi-markedet.

Siemens Financial Services har gjennomført forskning som foreslår at både betal-for-utfall og betal-for-bruk finansieringsmodeller vil fortsette å øke i popularitet.

Resultatet for organisasjonene er teknologiens fusjon, teknologiens provisjon, vedlikehold, finans, oppdatering, support, og å videre inn i en enkelt, integrert proposisjons-verdi.

Finans hvor økonomien er en del av salgs-proposisjonen, vil fortsette å vokse som en av de viktigste faktorene til at forretningsmodeller vil fungere.

Les også: Stort potensial for strømsparing i industrien

Stig Helmer ØstebøDenne artikkelen er skrevet av Stig Helmer Østebø, salgssjef i Siemens Financial Services.

Artikkelen er basert på funn fra Siemens Financial Services undersøkelse.

Den fulle rapporten «Resultater og muligheter» er tilgjengelig for nedlastning her.