I april opprettet forskere fra hele verden en gruppe med felles interesse for emballasjens rolle når de gjelder å redusere matsvinn og kasting av mat.

Gruppen, som blant andre består av to norske forskere, ble opprettet i Karlstad med støtte fra BillerudKorsnäs, Paper Province og det svenske fondet Formas. Navnet er Packaging Saves Food Research Group.

Forskningsgruppen ønsker å dele kunnskap, ferdigheter og erfaring for å skape en forståelse for emballasjens rolle når det gjelder bærekraftig utvikling.
Forskningsgruppen ønsker å dele kunnskap, ferdigheter og erfaring for å skape en forståelse for emballasjens rolle når det gjelder bærekraftig utvikling.

Emballasjens rolle
Forskningsgruppen består av dedikerte og engasjerte akademikere og vitenskapsfolk fra hele verden, som ønsker å dele kunnskap, ferdigheter og erfaring for å skape en forståelse for emballasjens rolle når det gjelder bærekraftig utvikling.

Gruppen vil drive frem en positiv ending i samfunnet som gir nye tanker og samtaler om emballasjens innvirkning på den globale matforsyningen.

– Vi vil levere kunnskap, rådgivning og løsninger som kan være et betydelig bidrag til å bygge en bærekraftig klode som kan gi mat til sin befolkning, skriver forskerne i en pressemelding.

– Målet er å informere politikere, næringsliv og folket om emballasjens rolle og påvirkning for en bærekraftig utvikling.

Gruppen vil drive frem en positiv ending i samfunnet som gir nye tanker og samtaler om emballasjens innvirkning på den globale matforsyningen.
Gruppen vil drive frem en positiv ending i samfunnet som gir nye tanker og samtaler om emballasjens innvirkning på den globale matforsyningen.

Lidenskap for emballasje
Packaging Saves Food Research Group består av eksperter fra Norden, Storbritannia, USA og Austrialia. Dermed samles et vidt spekter av akademiske disipliner, som materialvitenskap, supply chain management, design, matkvalitet, forbrukerpsykologi og miljøvitenskap.

– Vi deler dessuten lidenskapen for emballasje og er dedikert til å håndtere matsvinn, skriver de.

Her er deltakerne:
Dr Helén Williams, Karlstad Universitet, Sverige (gruppeleder)
A. Prof Fredrik Wikström, Karlstad Universitet, Sverige
A. Prof Karli Verghese, RMIT University, Australia
A. Prof Rafael Auras, Michigan State University, USA
Dr. Marit Kvalvåg, Nofima, Norge
Prof Renee Wever, Linköping Universitet, Sverige
Dr. Hanne Møller, Østfoldsforskning, Norge
Prof Annika Olsson, Lund Universitet, Sverige
Prof Risto Soukka, Lappeenranta University of Technology, Finland
Dr. Stephen Clune, Lancaster University, Storbritannia

FRIST FOR PÅMELDING TIL EMBALLASJESKOLEN ER 19. AUGUST