Få emballasjekompetansen du trenger

Tone Aamodt (t.v) og Hege Skodje er svært fornøyd med emballasjeutdanningen sin.

Grunnkurs Emballasje og emballering (tidligere Emballasjeskolen) har oppstart av klasse 54 i Fredrikstad 16. september 2024.

Grunnkurset er et omfattende undervisningsprogram som avsluttes med muntlig eksamen i november/desember 2025.

Gjennom tre digitale og tre fysiske samlinger tilegner deltakerne seg kunnskap om hele emballasjens livsløp: fra idéutvikling til slutthåndtering.

På veien er de blant annet innom alle materialslag, forskjellige pakke- og trykkmetoder, emballasjedesign, direktiver, lover, forordninger og emballasjeoptimering.

Tone Aamodt, Key Account Manager i Rajapack Norge, gikk i klasse 52 av det som da het Emballasjeskolen. Hun forteller at hennes tid på kurset var en spennende opplevelse:

– Jeg har først og fremst fått lære mye om de hovedemballasjeproduktene vi har. Det har også vært en tid med å knytte bekjentskaper både privat og for arbeidsplassen, sier hun.

Aamodts klassekamerat Hege Skodje, Key Account Manager i Norsirk, stemmer i:

– Å være elev på Emballasjeskolen var en utrolig fin og lærerik opplevelse, både faglig og sosialt. Det var veldig spennende å treffe andre «studenter» fra ulike bransjer, og lære av hverandres erfaringer. Det ble det mange gode diskusjoner ut av, sier hun.

Bedriftsbesøk og digital undervisning

På de fysiske samlingene har Aamodt og Skodje besøkt Fredrikstad, Sandefjord og Trondheim. Der har de besøkt bedrifter som Glomma Papp, Berry Norway Containers, Jotun, Ranheim Paper & Board og Nidar, og fått sett emballasjeproduksjon og fylling i praksis.

– «Seeing is believing», spesielt ved besøk på behandlingsanlegg som Ranheim Paper & Board og hos Norner, sier Skodje.

Hun likte godt at undervisningen var en miks av teori og bedriftsbesøk. Aamodt, på sin side, trekker fram det de lærte om regelverk og krav til emballasje.

– Nedstrøms er et gjentagende ord som virkelig betyr mye. Vi i Raja setter emballasje på markedet sammen med våre kunder, og det innebærer et stort ansvar. Det å ha dyptgående kunnskap om hva bærekraft faktisk er og hvordan man kan redusere avfall, er nyttig for meg i mine møter med nye og eksisterende kunder, sier hun.

Bygger kompetanse og nettverk

De er begge enige i at kurset er en flott mulighet for ikke bare å bygge kompetanse innen emballasje og emballering, men også for å utvide nettverket sitt.

– Uansett om det er for å utvikle karrieren, tilfredsstille nysgjerrigheten eller utvide horisonten, så er det å bli med på kurset en verdifull investering for deg og ditt firma, sier Aamodt.

Skodje understreker at kurset absolutt kan være fordel for personer som jobber med emballasje.

– De tar deg med på emballasjens reise gjennom verdikjeden, og dette vil være en stor fordel å ha kunnskap om når det nye regelverket for emballasje og emballasjeavfall kommer, sier hun.

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
14. aug 2024Arendalsuka: Klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen stiller til emballasjeprat med næringslivet
20. aug 2024 - 22. aug 2024Nor-Fishing 2024Trondheim Spektrum
29. aug 2024Webinar om det nye regelverket for take-away-emballasje
24. sep 2024 - 26. sep 2024FACHPACKNürnberg
22. okt 2024 - 25. okt 2024Scanpack 2024 – Nordens største emballasjemesseSwedish Exhibition & Congress Centre
04. nov 2024 - 07. nov 2024All4Pack Emballage Paris
21. nov 2024 - 22. nov 2024Emballasjedagene 2024Scandic Park Hotell
27. mai 2025 - 30. mai 2025IPACK-IMA MILANO
19. aug 2025 - 21. aug 2025Aqua Nor 2025