Hedersmannen Arne Gunnar Andersen er død, 83 år gammel. Arne G, som han alltid ble kalt, døde søndag 27. november, etter kort tids sykdom.        

Arne G. vokste opp på Nordstrand i Oslo. Han tok artium ved Nordstrand Gymnas og studerte deretter til sivilingeniør i kjemi ved Universität Karlsruhe.

Arne G. ble utnevnt til æresmedlem i Emballasjeforeningen i 2011, og i sin takketale den gang sa han at «det er så mye uhyre interessant som skjer med molekylene fra trestokken, at dere aner ikke». Utsagnet høstet stående applaus og varme smil.

Som direktør hos M. Peterson & Søn var Arne en sentral aktør da Norsk Resy ble stiftet i 1992. I 1993 begynte Arne som daglig leder i selskapet, og høsten 1995 spilte han en helt sentral rolle da det ble inngått bransjeavtale mellom Miljøvern-departementet og Norsk Resy.

Arne G gikk av med pensjon hos Peterson & Søn høsten1995, men fortsatte som Administrerende direktør hos Norsk Resy til år 2000. Etter dette jobbet han som konsulent for Norsk Resy og Emballasjeforeningen helt frem til i høst.

Kontoret i Dronningens gate i Moss ble avviklet for cirka 1 år siden, men han fortsatte arbeidet fra sitt hjemmekontor. Han var daglig på jobb helt frem til det siste.

I emballasjesammenheng vil vi huske Arne G’s utrettelige arbeid med standardiseringsspørsmål. Han var frem til sin død engasjert i dette arbeidet.

Han var helt sentral i arbeidet med å oversette CEN-standardene 13427-13432 til norsk, og har siden 1994 fulgt standardiseringsarbeidet gjennom sitt engasjement i Standard Norges ulike komiteer som behandler emballasjespørsmål.

Senest i februar 2016 deltok Arne G. på CENs årsmøte i Paris. Han satte stor pris på å kunne delta i disse møtene, diskuterende på tysk eller engelsk. Han elsket komitearbeidet og det å finne frem til konsensus med sine europeiske venner, som han kalte komiteens medlemmer.

Ved siden av jobb var Arne G. genuint opptatt av familie og venner. Når de var samlet, enten på hytta ved Gålåvannet eller hytta ved Ingierstrand, da trivdes han også.

Han var kunnskapsrik og samfunnsengasjert, interessert både i politikk og sport. En god diskusjon kombinert med et godt måltid og et godt glass vin, den hvite burde være tysk, og gjerne litt søt, da var han i sitt ess. Sprek og aktiv helt til det siste, ski om vinteren, friluftsliv og badminton, interessene var mange.

Arne G. var ikke en type som fremhevet sin egen kompetanse. Han var ydmyk, lyttende, forståelsesfull og hjelpsom. Vi i Emballasjeforeningen er glade for at vi fikk nyte godt av hans kompetanse i mange år.

Det er vanskelig, antagelig umulig, å finne en som kan fylle skoene etter Arne G. Andersen. Vi er ikke bare takknemlige for den faglige hjelpen han har gitt oss, vi er også takknemlige for å ha fått lov til å kjenne denne eiegode mannen.

En epoke er over, en hedersmann har lagt ut på sin siste reise, vi minnes han med raske skritt, capsen litt på snei, og et lurt glimt i øyekroken.

Våre tanker går i dag spesielt til sønnen Atle og barnebarna Sebastian og Caroline.

For Emballasjeforeningen

Kari Bunes
Yngve Krokann
Per Øyvind Nordberg