Coca-Cola satser stort på norske brusbokser

Coca-Cola Europacific Partners Norge (CCEPN) har investert 25 millioner euro i en egen, norsk produksjonslinje for brusbokser. Fabrikken i Lørenskog ble åpnet av næringsminister Jan Christian Vestre.

 

Fra før av blir allerede plastflaskene til Coca-Cola produsert i Norge av 100% resirkulert plast. Nå blir også aluminiumsboksene nordmenn.

– Dette er en gledens dag. Coca-Cola øker nå produksjonen i Norge, og tar nye steg for bærekraftig og høyteknologisk produksjon. I tillegg fører det til at de ansetter flere flinke fagarbeidere, og øker konkurransekraften. Det er musikk i mine ører, sa næringsministeren da han onsdag åpnet den nye linjen.

Også Country Director for CCEPN, Carl Lescroart, er storfornøyd med åpningen av den norske produksjonslinjen.

– Frem til nå har bokser for det norske markedet stort sett vært produsert i Sverige, men heretter vil 80 prosent av totalvolumet bli produsert i Norge. For oss er dette en investering i norsk produksjon og tilstedeværelse, samtidig som vi sørger for flere høykompetansearbeidsplasser på Lørenskog, sier han.

Han legger til at dette er selskapets største satsing siden de i 2021 lanserte 100 % resirkulert plast i alle flaskene de produserer i Norge; et grep som sørget for en årlig reduksjon i bruken av ny plast med 4 300 tonn, og i klimautslippene fra flaskeproduksjonen med opptil 70 %.

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
19. okt 2023Heldagskurs om fleksibel emballasje
09. nov 2023 - 10. nov 2023Emballasjedagene 2023Scandic Park Hotell