Per Frederiksen er fra 1 juli VD for Smurfit Kappa alle de skandinaviske landene


Fra før var Per Fredriksen VD for Smurfit Kappa i Norge og Sverige. Fra 1. juli blir han leder også for Smurfit Kappa Danmark, da Ole Møller går i pensjon.

Avtroppende administrerende direktør Ole Møller planlegger å gå av ned pensjon i april 2023. Samtidig bygges det en ny skandinavisk region med Sverige, Norge og Danmark, ledet av Per Frederiksen.
Ole Møller Hansen startet sin karriere i produksjonen på fabrikken i Kolding i 1976 og har vært adm. direktør for den danske bedriften de siste 25 årene.

-Hans lange karriere er et eksempel på den kontinuiteten og lojaliteten som kjennetegner Smurfit Kappa, skriver selskapet i en pressemelding.

Lang erfaring fra emballasjebransjen

Per Frederiksen har lang erfaring fra emballasjebransjen og har hatt ledende stillinger både i Danmark og andre europeiske land. De siste fire årene har han hatt ansvar for Smurfit Kappa i Norge og Sverige, i tillegg til at han er med i Smurfit Kappas europeiske ledergruppe.
Med dannelsen av en ny skandinavisk region forsterker Smurfit Kapp rollen som markedsleder i den nordiske bølgepappbransjen. Et enda sterkere samarbeid mellom de 15 ulike Smurfit Kappa-enhetene i Sverige, Norge og Danmark vil vi nye muligheter i salg og produksjon.

For kundene innebærer dette blant annet bedre leveransesikkerhet over landegrensene. Medarbeiderne får nye, spennende muligheter, mens selskapet forsterker konkurransekraften ytterligere.