Emballasjeguiden

Emballasjeforeningen var tungt til stede da Bioeconomy Region inviterte til innkjøpsseminar 22. september. Her ble også den nye Emballasjeguiden presentert.

Emballasjeguiden er utviklet av Emballasjeforeningen der en stor mengde faktaopplysninger om emballasje og emballering er samlet og tilrettelagt for forskjellige kunnskapsnivåer.

Informasjonen er delt i følgende hovedområder:
  • Hva er emballasje?
  • Emballasjematerialer
  • Lover og regler
  • Sirkulær økonomi
  • Design av emballasje
  • Etikettering og merking

I hvert hovedområde kommer man først til et kort sammendrag og kan deretter velge å gå dypere inn i materien. Emballasjeguiden er publisert på Emballasjeforeningens nettsider.

Vi håper at både fagfolk og andre som er interessert i emballasje vil finne det de er ute etter Emballasjeguiden. Den er fortsatt under utvikling, men ta gjerne kontakt med oss hvis du oppdager mangler.

Deltakerne på seminaret var Næringshager i Innlandet og Viken Fylkeskommuner.  De fikk en introduksjon om hvorfor valg av emballasje er så viktig, av kompetanseleder Yngve Krokann.

Direktør Kari Bunes gikk gjennom kravene som stilles til produsenter når det gjelder emballasje på det norske markedet i et sirkulært perspektiv.

Christin Faukland-Martinsen i Moltzau Packaging og Ruth Nilsen i Glomma Papp fikk presentere sine prosjekter før Dagfinn Hansen slapp til med dagens nyhet: Emballasjeguiden.

Savner du noe? Trenger du mer informasjon
Ta kontakt med oss:

Telefon:  +47 22 12 17 60
epost: post@emballasjeforeningen.no

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
19. okt 2021KjemidagenNTNU
25. okt 2021 - 27. okt 2021Oppstart Emballasjeskolen klasse 51Fredrikstad
11. nov 2021 - 12. nov 2021Emballasjedagene 2021Scandic Park Sandefjord
10. mai 2022 - 12. mai 2022SMART industriNorges Varemesse
04. okt 2022 - 07. okt 2022Scanpack i Göteborg utsettes til 2022Svenska Mässan