Emballasjeguiden

Emballasjeforeningen var tungt til stede da Bioeconomy Region inviterte til innkjøpsseminar 22. september. Her ble også den nye Emballasjeguiden presentert.

Emballasjeguiden er utviklet av Emballasjeforeningen der en stor mengde faktaopplysninger om emballasje og emballering er samlet og tilrettelagt for forskjellige kunnskapsnivåer.

Informasjonen er delt i følgende hovedområder:
  • Hva er emballasje?
  • Emballasjematerialer
  • Lover og regler
  • Sirkulær økonomi
  • Design av emballasje
  • Etikettering og merking

I hvert hovedområde kommer man først til et kort sammendrag og kan deretter velge å gå dypere inn i materien. Emballasjeguiden er publisert på Emballasjeforeningens nettsider.

Vi håper at både fagfolk og andre som er interessert i emballasje vil finne det de er ute etter Emballasjeguiden. Den er fortsatt under utvikling, men ta gjerne kontakt med oss hvis du oppdager mangler.

Deltakerne på seminaret var Næringshager i Innlandet og Viken Fylkeskommuner.  De fikk en introduksjon om hvorfor valg av emballasje er så viktig, av kompetanseleder Yngve Krokann.

Direktør Kari Bunes gikk gjennom kravene som stilles til produsenter når det gjelder emballasje på det norske markedet i et sirkulært perspektiv.

Christin Faukland-Martinsen i Moltzau Packaging og Ruth Nilsen i Glomma Papp fikk presentere sine prosjekter før Dagfinn Hansen slapp til med dagens nyhet: Emballasjeguiden.

Savner du noe? Trenger du mer informasjon
Ta kontakt med oss:

Telefon:  +47 22 12 17 60
epost: post@emballasjeforeningen.no

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
26. apr 2023 - 27. apr 2023Fagseminar og Årsmøte i EKNofima Ås
04. mai 2023 - 10. mai 2023Interpack 2023Messe Düsseldorf
23. mai 2023 - 24. mai 2023A circular Future with  Plastics.Lyon
11. sep 2023 - 13. sep 2023Oppstart Emballasjeskolen klasse 53Fredrikstad