Forskningsverksted 7. oktober: sortering av matemballasje
Bildet er KI-generert.
Er det forbrukeren som svikter, eller systemet som gjør det vanskelig?
Til tross for økt miljøbevissthet og positive holdninger til kildesortering, viser forskning at mange forbrukere fortsatt sorterer emballasje feil, selv de som tror de gjør det riktig. Hvorfor? Det skal vi prøve å finne ut når Emballasjeforeningen, Emballasjeforsk, Nofima og LOOP arrangerer forskningsverksted 7. oktober.
- Er emballasjen for kompleks?
- Mangler vi tydelig informasjon?
- Er innsatsen for stor i hverdagen?
- Kan design og systemer gjøre det enklere?
Dagen starter med velkommen ved Kari Bunes, adm.dir. i Emballasjeforeningen og Helga Næs, forskningssjef i Nofima og leder av Emballasjeforsk.
Det vil bli innlegg og gruppediskusjoner:
- Innsiktsundersøkelser (LOOP/Opinion) om barrierer og motivasjon for kildesortering, med hovedfokus på plast og emballasje v/ Stine Helgeland, daglig leder, LOOP
- Gjenvinnbare emballeringsmaterialer – hvordan gjøre forbrukeren klar til 2030 v/ Marit Kvalvåg Pettersen, seniorforsker, Nofima
- Hvorfor er det så vanskelig for forbruker å kildesortere? v/ Valerie L. Almli, seniorforsker, Nofima
Målgruppe: Medlememmer i Emballasjeforeningen
Målet: Å identifisere forskningsbehov og muligheter for innovasjon som kan gjøre kildesortering enklere og mer effektiv.
Arrangementet finner sted 7. oktober kl. 10:00 – 14:00 hos LOOP i Kjølberggata 21. Det blir servert lunsj.














