Invitasjon til Sirkulær frokost: Emballasjetermininologi – den nye emballasjeordboken.

Felles språk og bedre samarbeid i verdikjeden.

Torsdag 13. november kl. 09:00–10:00
Digitalt (webinar)

Hvordan kan vi sikre felles språk og forståelse for emballasje på tvers av verdikjeden? Bli med på sirkulær frokost 13. november, der vi presenterer prosjektet Emballasjeterminologi, et samarbeid mellom sentrale aktører i norsk dagligvare og industri.

Prosjektet har utviklet en bransjestandard for emballasjeterminologi som gjør det enklere å utveksle data mellom systemer, sikre god flyt i verdikjedene og rapportere enhetlig på myndighetskrav.

Deltakere i prosjektet:

TINE SA, BAMA Gruppen AS, NorgesGruppen ASA, REMA 1000 Norge AS, Coop Norge SA, Orkla Foods Norge AS, Grønt Punkt Norge, NORSIRK, Circular Packaging Cluster, Tradesolution AS

Prosjekteier: Emballasjeforeningen
Prosjektleder: Circular Packaging Cluster
Finansiert av: Handelens Miljøfond

 

Agenda

Innledning (bakgrunn og søknad)
Kari Bunes, adm.dir. i Emballasjeforeningen

Om prosjektet: deltakere, arbeidsform, eierskap og distribusjon
Tore Odden, prosjektleder i Circular Packaging Cluster

Presentasjon av emballasjeordlisten og paneldiskusjon
Prosjektgruppen

Avslutning
Kari Bunes

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
13. nov 2025Sirkulær frokost: Emballasjeterminologi – den nye emballasjeordbokenDigitalt
27. nov 2025 - 28. nov 2025EmballasjedageneScandic Park Hotel
12. mar 2026Generalforsamling i Emballasjeforeningen
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027

Regionalt emballasjeseminar: Molde

Fremtidens emballasjeløsninger

Torsdag 30. oktober 2025 fra 10.00 til 13.30 i Molde

Julsundvegen 6, 6412 Molde

For å arbeide aktivt med avfallsforebygging og emballasjeoptimering, er det viktig å kjenne til hvilke krav EU og norske myndigheter stiller til emballasje.

Den nye emballasjeforordningen er nylig vedtatt, og innebærer nye og strenge krav til alle som setter emballasje på markedet.

Grønt Punkt Norge og Emballasjeforeningen inviterer derfor til seminar for alle medlemsbedrifter i Molde-området.

Sted: Molde Fjordhotell

Tid: 30. oktober kl. 10.00 til 13.30

Arrangementet er gratis.

Program:

  • Ny emballasjeforordning og endringer i produsentansvaret for emballasje. Hva betyr det for min virksomhet? v/ Kari Bunes, administrerende direktør Emballasjeforeningen
  • Slik hjelper Grønt Punkt Norge deg med å nå fremtidens emballasjekrav v/ Jaana Røine, administrerende direktør Grønt Punkt Norge
  • Slik jobber vi med nye emballasjeløsninger
    • Oskar Sylte v/ Heidi Post, kvaitetssjef og produktutvikler
    • Glamox v/ Marthe Gaasø og Håkon Raanes, Product Engineer
  • Hva er emballasjeoptimering? v/ Yngve Krokann, kompetanseleder Emballasjeforeningen

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
13. nov 2025Sirkulær frokost: Emballasjeterminologi – den nye emballasjeordbokenDigitalt
27. nov 2025 - 28. nov 2025EmballasjedageneScandic Park Hotel
12. mar 2026Generalforsamling i Emballasjeforeningen
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027

Kurs og arrangement
Emballasjedagene 2018

Regionalt emballasjeseminar: Brumunddal

Fremtidens emballasjeløsninger

Onsdag 29. oktober 2025 fra 10.00 til 13.30 i Brumunddal

Tårnvegen 55, 2380 Brumunddal

For å arbeide aktivt med avfallsforebygging og emballasjeoptimering, er det viktig å kjenne til hvilke krav EU og norske myndigheter stiller til emballasje.

Den nye emballasjeforordningen er nylig vedtatt, og innebærer nye og strenge krav til alle som setter emballasje på markedet.

Grønt Punkt Norge og Emballasjeforeningen inviterer derfor til seminar for alle medlemsbedrifter i Ringsaker-området.

Sted: Wood Hotel Brumunddal

Tid: 29. oktober kl. 10.00 til 13.30

Arrangementet er gratis.

Program: 

  • Ny emballasjeforordning og endringer i produsentansvaret for emballasje. Hva betyr det for min virksomhet? v/ Kari Bunes, administrerende direktør Emballasjeforeningen
  • Slik hjelper Grønt Punkt Norge deg med å nå fremtidens emballasjekrav v/ Jaana Røine, administrerende direktør Grønt Punkt Norge
  • Slik jobber vi med nye emballasjeløsninger
    • Smurfit Westrock v/ Sadija Ferhatovic, Head of HSE & Sustainability Scandinavia
    • Hoff v/ Ingvild Rosshaug Sveen, FoU og prosessutviklingssjef
  • Hva er emballasjeoptimering? v/ Yngve Krokann, kompetanseleder Emballasjeforeningen

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
13. nov 2025Sirkulær frokost: Emballasjeterminologi – den nye emballasjeordbokenDigitalt
27. nov 2025 - 28. nov 2025EmballasjedageneScandic Park Hotel
12. mar 2026Generalforsamling i Emballasjeforeningen
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027

Sirkulær frokost: Ombruksemballasje i dagligvare

Vi inviterer til en effektiv times frokostprat om sirkulære løsninger i dagligvare.

På agendaen:

  • Velkommen og innledning v/ Kari Bunes, adm.dir. i Emballasjeforeningen og Einar Undseth, senior prosjektleder, CPC
  • Orientering om prosjektet «Ombruks-/refill for matvarer i butikk» v/ Camilla Block Hellum, prosjektleder Circular Packaging Cluster
  • “Scaling reuse activities”, Erfaringer fra Carrefeur, Frankrike v/ Romain Zanna-Bellegarde, General Manager i LOOP
  • Konkrete butikkaktiviteter som planlegges i prosjektet v/ Daniel Millet, GRIN
  • Oppsummering og avslutning v/ Einar Undseth

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
13. nov 2025Sirkulær frokost: Emballasjeterminologi – den nye emballasjeordbokenDigitalt
27. nov 2025 - 28. nov 2025EmballasjedageneScandic Park Hotel
12. mar 2026Generalforsamling i Emballasjeforeningen
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027

Forskningsverksted om sortering av emballasje til mat

Er det forbrukeren som svikter, eller systemet som gjør det vanskelig?

Til tross for økt miljøbevissthet og positive holdninger til kildesortering, viser forskning at mange forbrukere fortsatt sorterer emballasje feil, selv de som tror de gjør det riktig. Hvorfor?

  • Er emballasjen for kompleks?
  • Mangler vi tydelig informasjon?
  • Er innsatsen for stor i hverdagen?
  • Kan design og systemer gjøre det enklere?

Emballasjeforeningen, Emballasjeforsk, Nofima og LOOP inviterer til et verksted der vi sammen utforsker:

  • Hva sier forskningen om forbrukeradferd?
  • Hvilke barrierer hindrer god sortering?
  • Hvordan kan emballasjedesign og systemløsninger støtte forbrukeren?

Dagen starter med Velkommen ved Kari Bunes, adm dir Emballasjeforeningen og Helga Næs, Forskningssjef Nofima og leder av Emballasjeforsk.

Det vil bli innlegg og gruppediskusjoner:

-Innsiktsundersøkelser (LOOP/Opinion) om barrierer og motivasjon for kildesortering, med hovedfokus på plast og emballasje v/Stine Helgeland, Loop

-Gjenvinnbare emballeringsmaterialer – hvordan gjøre forbrukeren klar til 2030 v/Seniorforsker Marit K. Pettersen, Nofima

-Hvorfor er det så vanskelig for forbruker å kildesortere?  v/Valerie L. Almli, Seniorforsker Nofima

Målgruppe: Medlememmer i Emballasjeforeningen

Målet: Å identifisere forskningsbehov og muligheter for innovasjon som kan gjøre kildesortering enklere og mer effektiv.

Arrangementet finner sted 7. oktober kl. 10:00 – 14:00 hos LOOP i Kjølberggata 21. 

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
13. nov 2025Sirkulær frokost: Emballasjeterminologi – den nye emballasjeordbokenDigitalt
27. nov 2025 - 28. nov 2025EmballasjedageneScandic Park Hotel
12. mar 2026Generalforsamling i Emballasjeforeningen
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027

Åpenthus og fagseminar hos ACT Logimark

Sted: ACT Logimark AS, Majorvegen 1b, 2030 Nannestad

ACT Logimark feirer 35 år i bransjen med åpent hus og fagseminar den 18. september.

Seminaret tilbyr kunnskap om hvordan dere i din bedrift kan møte nye krav og standarder fra EU og/eller bransje, og hvordan dere kan dra nytte av produktinformasjon som må lagres og tilgjengeliggjøres.

ACT Logimark kan friste med foredragsholdere fra SINTEF Manufacturing, GS1 Norway, Emballasjeforeningen, Glomma Papp, ITO PallPack Norge, Linx Printing Technologies og Fortress Technology Europe.

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
13. nov 2025Sirkulær frokost: Emballasjeterminologi – den nye emballasjeordbokenDigitalt
27. nov 2025 - 28. nov 2025EmballasjedageneScandic Park Hotel
12. mar 2026Generalforsamling i Emballasjeforeningen
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027

Fiberemballasje i endring – nye plikter og nye løsninger

Fiberfokus inviterer til morgenwebinar hvor vi vil presentere de nye reglene for produsentansvar og konkrete eksempler på fiberemballasje i bruk.

Webinaret finner sted 2. september kl. 09:00 – 10:00 på Teams.

Program:

  • Velkommen v/ Stig Seljeseth, Marketing Manager, Tetra Pak
  • Hjelp! Nye regler for produsentansvaret. Hva gjør jeg nå? v/ Øyvind Furulund, daglig leder, Norsk Resy
  • Presentasjon av Ecosat v/ Brynjar Svarstad, Technical Sales Manager, Ranheim Paper & Board
  • Innlegg fra Tetra Pak v/ Stig Seljeseth

Det blir åpnet for spørsmål.

Dette webinaret passer for deg som vil forstå hva de nye produsentansvarsreglene betyr, ønsker innblikk i ulike fiberemballasjeløsninger, eller rett og slett bare vil lære mer om hvordan fiber kan brukes i forskjellige sammenhenger.

Webinaret er gratis og åpent for alle.

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
13. nov 2025Sirkulær frokost: Emballasjeterminologi – den nye emballasjeordbokenDigitalt
27. nov 2025 - 28. nov 2025EmballasjedageneScandic Park Hotel
12. mar 2026Generalforsamling i Emballasjeforeningen
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027

Emballasjeforsk-webinar: RecyFoodPack

Hva skal til for at mer matemballasje kan lages av resirkulert plast – uten at det går på bekostning av mattryggheten? Det er spørsmålet RecyFoodPack-prosjektet har forsøkt å svare på, og nå inviteres du til webinar for å få innsikt i resultatene.

Plastemballasje spiller en viktig rolle i å bevare kvaliteten og holdbarheten på mat. Samtidig må vi finne bedre måter å bruke og gjenvinne denne plasten på, for å nærme oss målene om en sirkulær økonomi. RecyFoodPack-prosjektet har undersøkt hvordan resirkulert plast fra norske avfallsstrømmer kan brukes i matkontakt, på en måte som ivaretar både mattrygghet og miljøkrav.

På webinaret får du vite mer om:

  • Hvilke typer emballasjeløsninger som har størst potensial for resirkulering
  • Hvordan design og sortering påvirker muligheten for gjenbruk
  • Hvordan barriereløsninger kan gjøre det trygt å bruke resirkulert plast i matemballasje
  • Hva som må til for å etablere lukkede kretsløp for flere plasttyper enn PET (skrive fullt ut også)

Prosjektet er ledet av Norner, i samarbeid med blant andre NORSUS, NOFIMA, BAMA Industri, MILLS, TOMRA, SKANEM og BEWI Norplasta.

Webinaret passer for alle som jobber med emballasje, matproduksjon, materialer eller bærekraft – enten du er forsker, produsent, emballasjeutvikler eller beslutningstaker.

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
13. nov 2025Sirkulær frokost: Emballasjeterminologi – den nye emballasjeordbokenDigitalt
27. nov 2025 - 28. nov 2025EmballasjedageneScandic Park Hotel
12. mar 2026Generalforsamling i Emballasjeforeningen
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027

Regionalt seminar med Grønt Punkt Norge

Tema: Avfallsreduksjon og emballasjeoptimering
Sted: Clarion Hotel Ernst, Kristiansand
Tid: 19. mars kl. 10:00 – 13:30

Velkommen til seminar i Kristiansand 12. juni!

For å arbeide aktivt med avfallsforebygging og emballasjeoptimering, er det viktig å kjenne til hvilke krav EU og norske myndigheter stiller til emballasje.
Den nye emballasjeforordningen er nylig vedtatt, og innebærer nye og strenge krav til alle som setter emballasje på markedet.

Grønt Punkt Norge og Emballasjeforeningen inviterer derfor til seminar for alle medlemsbedrifter i Kristiansand-området.

 

Program:

Ny emballasjeforordning og endringer i produsentansvaret for emballasje.​ ​Hva betyr det for min virksomhet?​
​Kari Bunes, administrerende direktør Emballasjeforeningen

Slik hjelper Grønt Punkt Norge deg med å nå fremtidens emballasjekrav​
​Jaana Røine, administrerende direktør Grønt Punkt Norge

Slik jobber vi med nye emballasjeløsninger

Amcor ​Kristiansand​
​Stig Søberg, Sales Manager​​

Hennig-Olsen Is​
​Ingvald Jessen, logistikksjef​
​Ingrid Helmersen Muff, bærekraftsjef

Hva er emballasjeoptimering?​
​Yngve Krokann, kompetanseleder Emballasjeforeningen

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
13. nov 2025Sirkulær frokost: Emballasjeterminologi – den nye emballasjeordbokenDigitalt
27. nov 2025 - 28. nov 2025EmballasjedageneScandic Park Hotel
12. mar 2026Generalforsamling i Emballasjeforeningen
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027