Sortering av emballasje til mat

Bildet er KI-generert. 

Er det forbrukeren som svikter, eller systemet som gjør det vanskelig?

Til tross for økt miljøbevissthet og positive holdninger til kildesortering, viser forskning at mange forbrukere fortsatt sorterer emballasje feil, selv de som tror de gjør det riktig. Hvorfor?

  • Er emballasjen for kompleks?
  • Mangler vi tydelig informasjon?
  • Er innsatsen for stor i hverdagen?
  • Kan design og systemer gjøre det enklere?

Emballasjeforeningen, Emballasjeforsk, Nofima og LOOP inviterer til et verksted der vi sammen utforsker:

  • Hva sier forskningen om forbrukeradferd?
  • Hvilke barrierer hindrer god sortering?
  • Hvordan kan emballasjedesign og systemløsninger støtte forbrukeren?

Målgruppe: Medlememmer i Emballasjeforeningen

Målet: Å identifisere forskningsbehov og muligheter for innovasjon som kan gjøre kildesortering enklere og mer effektiv.

Arrangementet finner sted 7. oktober kl. 10:00 – 14:00 hos LOOP i Kjølberggata 21. 

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
18. sep 2025Åpent hus hos ACT LogimarkACT Logimark
22. sep 2025 - 24. sep 2025Oppstart Grunnkurs emballasje og emballering klasse 55Fredrikstad
07. okt 2025Forskningsverksted om sortering av emballasje til matThe Loft (Factory Tøyen)
27. nov 2025 - 28. nov 2025EmballasjedageneScandic Park Hotel
12. mar 2026Generalforsamling i Emballasjeforeningen
26. okt 2027 - 29. okt 2027Scanpack 2027