Emballasjeskolen på besøk:
NORNER
JOTUN
NORSTAMP

PAKKING-PLAST-MERKING-SPORING-SALG

Samling 3 i Sandefjord

Det sosiale samværet er langt framme i pannebrasken, men disiplinen er upåklagelig. Er det avreise til bedriftsbesøk kl 07:45, går til og med ihuga natteravner til sengs kl 22:30. Overdosen med søvn kom sikkert godt med dagen etter. Det lyttes, noteres og spørres. Det gjelder å være forberedt til torsdagens gruppeeksamen.

PLASTEMBALLASJE

Klasse 48 var samlet i Sandefjord i uke 5, der plast var et gjennomgående tema. Pakketeknologi og markedsføring ble kombinert med en grundig innføring om plast gjennom en hel dag hos Norner i Stathelle. Bruk av emballasje som kommunikasjonsfaktor og bærer av sporingsinformasjon dannet opptakt til besøk hos Jotun.

På torsdagen var det gruppeeksamen før klassen kunne puste ut på bedriftsbesøk hos Norstamp. Innimellom slagene blir det tid til litt jobb, men om kveldene er det middag og fornøyelser,

Pakkemetoder, plasttyper, avfallsproblemer

Tore Enes i Dynatec holdt et foredrag om de forskjellige pakkemetodene, og hos Norner fikk elevene demonstrert noen av disse i praksis. Ole Jan Myhre gikk grundig gjennom de forskjellige typer polymerer som brukes i plast og forskjellene på disse. Han kom også inn på regelverk og direktiver fra EU som gjennom EØS-avtalen blir gjeldende i Norge.

Senere på dagen holdt Thor Kamfjord et innlegg om forbruk av plast og la opp til diskusjon om hvor ansvaret egentlig bør legges for at brukt plast havner i havene og naturen.

Trond Blindheim i Høyskolen Kristiania snakket med stort engasjement om emballasje som et bærende element for salg av varer i butikk, mens Per Kristan Ellingsen i Kikkut  dagen etter vist en rekke eksempler på vellykket bruk av emballasje.

Inge Stenvoll i CodeIT gikk gjennom de forskjellige løsningene for sporing og tilbakekalling av varer, samt etiketteringsteknologi.

Ole Anton Bakke i Jotun viste fram sitt eget laboratorium der han kan måle og teste både paller og emballasjeløsninger. Han viste blant annet fram det nye spannet som er under utvikling og som er laget av resirkulert plast. Det er ellers mye spennende på gang i fabrikken i Sandefjord, som blant annet får helt nytt pakkeri neste år.

Lyst til å delta?
Undervisningsleder Yngve Krokann i Emballasjeforeningen har ledet Emballasjeskolen i mange år og svarer gjerne på spørsmål:

mobil: 900 93 833
epost: yngve@emballasjeforeningen.no

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
10. Sep 2019FuturePack-konferansen 2019Stratos
12. Sep 2019Seminar om bioplast på Vitenparken Campus ÅsVitenparken Campus Ås
23. Sep 2019 - 26. Sep 2019Oppstart Emballasjeskolen klasse 49Scandic City Fredrikstad
24. Sep 2019A Plastic Promise - hvilken rolle kan privat sektor spille?Amerikalinjen
14. Nov 2019 - 15. Nov 2019Emballasjedagene 2019Scandic Park Sandefjord
03. Mar 2020 - 05. Mar 2020HOLDBAR 2020Norges Varemesse

Kurs og arrangement
Emballasjedagene 2019