Svenske Idnet blir en del av Lexit Group som blir dobbelt så store etter oppkjøp

SJur Skjæveland, adm. dir.i Lexit Group og Peter Ballinger, CD i Idnet.

Lexit-Gruppen har inngått en avtale om kjøp av Idnet. Konsernet blir ledende på datafangst og digitaliseringsløsninger i Skandinavia.

Eierne i Idnet blir alle med videre som aksjonærer i Lexit Group, som etter overtakelsen får en årlig omsetning på om lag en milliard norske kroner og rundt 240 medarbeidere på tvers av Norge, Sverige og Danmark.

Har lenge operert i hele Skandinavia

Lexit-gruppen har lenge operert i alle de tre skandinaviske landene. Selskapet leverer integrerte løsninger, utstyr og produkter innenfor tre forretningsområder: datafangst & digitalisering, industriell koding & merking, samt etiketter & emballasje.

Virksomheten som er spesialisert på  datafangst og digitalisering vil omtrent doble seg etter konsolideringen med Idnet, som med base i Gøteborg, driver sin virksomhet primært i Sverige.  Der bistår  selskapet  sine kunder med å digitalisere og optimalisere prosesser primært innen lager, logistikk og i detaljhandel.

Samordning av Idnet i Sverige

I Sverige vil virksomheten innen datafangst og digitalisering samordnes i Idnet. Lexits nåværende svenske datterselskap, Lexit Group Sweden, vil fokusere på de to andre forretningsområdene, altså industriell koding & merking og etiketter & emballasje. I Norge og Danmark drives alle forretningsområdene i Lexit Group i felles selskaper.

Kundelisten for Lexit Group og Idnet inkluderer noen av Skandinavias mest kjente selskaper. Den kombinerte gruppen vil ha en tydelig styrke innenfor næringsmidler med produsenter som Orkla, Tine, Nortura og Lantmännen samt dagligvareaktører som Coop, Norgesgruppen/ASKO og Reitan på kundelisten. Utenfor næringsmidler leverer selskapet integrerte løsninger til et bredt sett med kjente kunder som Jula, Elkjøp, Apoteket, Plantasjen, PostNord, Volvo, SAS og Dahl Optimera.

Styrker betjeningen av de største skandinaviske kundene

– Med Idnet styrker vi oss vesentlig på å betjene de største skandinaviske kundene. Idnet har en solid track-record på å utvikle og implementere innovative løsninger for å kunne operere effektivt innen lager, logistikk og detaljhandel, Sjur Skjæveland, konsernsjef for Lexit

-Selskapet har videre spisskompetanse innen implementering av en ny generasjon av elektroniske hylleforkanter (ESL) og tilhørende løsninger. Som del av Lexit Group, kan vi tilby denne kompetansen og løsningene til våre kunder på tvers av landene.

-Sammenslåingen vil også gi muligheter for å levere egenutviklede Lexit løsninger innenfor smart lager med automatisk etterfylling, selvbetjening, RFID og IOT, utstyrskontroll, skybasert print og merking til Idnets kunder.
– Til sammen har vi kompetanse og løsningene for å betjene kundene på tvers av verdikjeden, fra produksjon, i logistikk og lager, og ut til butikk, fortsetter Skjæveland.

Vurdert over tid

Idnet har over noe tid vurdert å slippe inn nye eiere i selskapet for å kunne forsterke selskapets vekst, ikke minst utenfor Sverige.
– I Lexit har vi funnet den rette partneren med riktig blanding av komplimenterende geografisk nedslagsfelt, løsningsportefølje, kultur og kompetanse. Sier Peter Hallinger, VD i Idnet
Selskapsnavnet Idnet vil bestå og inngå som et datterselskap i Lexit Group.

Dette er den andre overtakelsen Lexit-gruppen har annonsert i år. I april tok selskapet over virksomheten til Markem-Imaje (MI) i Norge, Sverige og Danmark. MI er en av verdens ledende leverandører av utstyr og løsninger for industriell merking.

– Vi har ikke planer om ytterligere større oppkjøp på det nåværende tidspunkt. Men, vi er kontinuerlig interessert i å knytte til oss innovative miljøer, for eksempel innen industriell programvare, som kan styrke vår portefølje og der vi kan bidra til å utvikle selskapene med markedsadgang og integrasjon av løsningene, avslutter Skjæveland.

Idnet har over noe tid vurdert å slippe inn nye eiere i selskapet for å kunne forsterke selskapets vekst, ikke minst utenfor Sverige.

 

-I Lexit har vi funnet den rette partneren med riktig blanding av komplimenterende geografisk nedslagsfelt, løsningsportefølje, kultur og kompetanse, sier Peter Hallinger, VD i Idnet.

Selskapsnavnet Idnet vil bestå og inngå som et datterselskap i Lexit Group

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
04. okt 2022 - 07. okt 2022Scanpack i GöteborgSvenska Mässan
26. okt 2022Kjemidagen 2022NTNU Trondheim
10. nov 2022 - 11. nov 2022Emballasjedagene 2022Scandic Park Sandefjord
18. nov 2022Digitalt fagseminar om fossilfri emballasjewebinar
14. feb 2023 - 16. feb 2023Holdbar-messen arrangeres 14.-16. februar 2023Norges Varemesse (Nova Spektrum)
04. mai 2023 - 10. mai 2023Interpack 2023Messe Düsseldorf