EMBALLASJESKOLEN ER POPULÆR
Oppstart av ny klasse

Både ledere log elever mener at Emballasjeskolen er nyttig

Emballasjeskolen kombineres med full jobb og går over ett og et halvt år. Det er krevende, men elevene gir alltid gode tilbakemeldinger: De får mange nye kontakter og bringer med seg mye ny kunnskap inn i bedriften.

– Jeg har fått et godt innblikk i de sidene av emballasjebransjen jeg ikke har noe forhold til i det daglige. Emballasjeskolen gir generell forståelse av alt fra de forskjellige materialene, prosesser, pakketeknikker, logistikk, historie og design.

Det sier Tom Henrik Forsberg, en av elevene som snart er ferdig utdannet som «Emballasjeøkonom» på Emballasjeskolen.

Les også: Ledere anbefaler Emballasjeskolen

PÅMELDING

KOMPETANSEMÅL

Tom Henrik Forsberg og Mirielle Torgersen har hatt et godt utbytte av å gå Emballasjeskolen.
Klasse 48 på besøk hos Norner i Stathelle.
Ole Anton Bakke tar imot Emballasjeskolen hos Jotun i Sandefjord
Her er elevene på omvisning hos Arcus på Gjelleråsen nord for Oslo.
– Det stilles krav til at emballasjen skal være bærekraftig, fornybar, gjenvinnbar, designet for gjenvinning og optimert. Man må dermed vite hva alt dette innebærer, sier Yngve Krokann, leder av Emballasjeskolen
Fire samlinger på fire dager i fire byer

Tom Henrik Forsberg er relativt nyansatt hos Skipnes Etikett, og er elev i Emballasjeskolens klasse 48. Emballasjeskolen består av fire samlinger på fire dager i fire norske byer, samt skriftlig eksamen og muntlig presentasjon.

På samlingene foregår undervisningen ved forelesninger og bedriftsbesøk hos lokale bedrifter. For hver samling er det gruppeeksamener og det blir gitt «hjemmelekser» mellom samlingene.

For klasse 48 gjenstår kun den muntlige presentasjonen i november. Tom Henrik er ikke i tvil om at utdannelsen er nyttig.

Blir kjent med mennesker og bedrifter

– Mest givende har det nok vært å bli kjent med så mange mennesker og bedrifter, både medstudenter og ikke minst de som har tatt oss imot på besøk eller som foreleser. Klassen har også levert til de grader sosialt, forteller han.

Kompetanseleder i Emballasjeforeningen, Yngve Krokann leder Emballasjeskolen, og Tom Henrik er sikker på Yngve vil huske klasse 48 på grunn av de sosiale ferdighetene.

Hvilken nytte har elevene av kunnskapen de tilegner seg når de kommer tilbake på jobben?

– I mitt daglige arbeid er alt vi har lært om og diskutert rundt miljø og bærekraft spesielt verdifullt. Her har jeg tatt med meg mye påfyll til Skipnes hvor nettopp dette har vært et sterkt fokus i lang tid, og for meg personlig og privat har dette blitt en forsterket «fanesak». Nå skjer det mye, og Skipnes skal være i forkant.

Anbefaler andre å gå Emballasjeskolen

Emballasjeskolen klasse 48 på besøk hos plastspesialisten Norner i 2019

Tom Henrik Forsberg vil anbefale andre å gå Emballasjeskolen, som i tillegg til de tingene han har nevnt, også gir en uvurderlig snarvei inn i bransjenettverket.

– Relasjonene som oppstår med medelever og engasjerte bransjefolk er det beste ved Emballasjeskolen. I tillegg gir den generelle emballasjekompetansen et langt større vingespenn. Vi lærer om så mye som ikke er en del av den enkeltes hverdag men som likevel er verdifullt, i tillegg til mye som selvsagt er relevant for eget arbeid.

– Det har vært mange engasjerte og engasjerende forelesere underveis.

Utdanningen foregår mens elevene samtidig har full jobb. Dette har til en viss grad vært krevende.

– Samlingene er svært kompakte og innholdsfylte både dag og kveld, så det har blitt en del å ta igjen når jeg har kommet tilbake på jobb. Utover det er opplegget såpass fleksibelt og godt planlagt at det ikke er noen større utfordring enn det.

Knytter kontakter og styrker kompetansen

Mirielle Torgersen, som til daglig er senior innkjøper i BrynildGruppen, er medelev med Tom Henrik og deler hans oppfatning av opplegget.

– Jeg har hatt stort utbytte av Emballasjeskolen. Læringen har gått både på det materialtekniske for glass, fiber, metall og plast, men også på miljø- og samfunnsperspektivet med lover og regler, sirkulær økonomi og emballasjeoptimering.
– Det har jeg hatt stort utbytte av i min jobb, forteller hun.

– Jeg har også hatt utbytte av Emballasjeskolen når det gjelder å knytte kontakter, både med andre deltagere, foredragsholdere og ulike firma vi har besøkt igjennom året.

Synd at Emballasjeskolen alt er over

Mirielle sier at hun syns det er synd at hennes klasse er over og at hun skulle ønske at kurset gikk over flere år.

– Jeg vil anbefale andre å gå Emballasjeskolen. Det er både gøy, sosialt og lærerikt.
Hun sier at det beste med Emballasjeskolen er hele opplegget, der alt har en rød tråd.

– Vi samles over flere dager, flere ganger i løpet av året. Opplæringen blir gradvis og gjentagende. Middagene og det sosiale på kveldene gir en fin sosial ramme på kurset.

Verken Mirielle eller Tom Henrik kjenner til at det finnes tilsvarende utdannelse andre steder.
– Jeg har snakket med flere i utlandet som ikke har et tilsvarende tilbud. Det er etterspurt, sier Mirielle som syns det har gått fint å kombinere Emballasjeskolen med full jobb.

Kompetanse er mer nødvendig enn noen gang

Emballasjeskolens leder, Yngve Krokann, får godt skussmål av elevene og har nok en betydelig ære for skolens popularitet.
– Yngve er en fin fyr som har tatt godt vare på oss og såpass fleksibel at man har kunnet løse ting som har oppstått på en grei måte, sier Tom Henrik.

Alle som har sett Yngve Krokann i sving på Emballasjeskolen skjønner at den gamle læreren er i sitt ess når han får undervise. Han har vært ansatt i Emballasjeforeningen i mange år og er dermed en autentisk historisk kilde for utviklingen i emballasjebransjen fra 90-tallet fram til i dag.

Han har en oppfordring til potensielle nye elever:

– Kompetansebehovet har aldri vært større enn det er nå. Før fikk vi holde på i fred med å designe emballasje som skulle selge og beskytte varene. Nå er det mye større interesse og krav fra EU, norske myndigheter, media og forbrukere, sier Krokann.

– Det stilles krav til at emballasjen skal være bærekraftig, fornybar, gjenvinnbar, designet for gjenvinning og optimert. Man må dermed vite hva alt dette innebærer. Gjennom Emballasjeskolen får elevene breddekunnskap og kontakter som hjelper dem å utføre den jobben regelverket krever.

PROGRAM-PRISER OG PÅMELDING

Om Emballasjeskolen

Emballasjeskolen er for deg som jobber med emballasje i din daglige jobb, enten du er ansatt hos en emballasjeleverandørvareprodusent, dagligvarehandel eller utstyrsleverandør.

Program for Emballasjeskolen klasse 49, 2019/2020:

Samling I  Fredrikstad  23. – 26. september 2019
Samling II Bergen  25. – 28. november 2019
Samling III  Sandefjord  27. – 30. januar 2020
Samling IV  Oslo  04. – 06. juni 2020
Skriftlig eksamen  12. juni 2020
Muntlig presentasjon  Oslo  27. november 2020
Kursavgift for klasse 49:

Prisen dekker alle undervisningskostnader
* 36 000 kroner for medlemmer i Emballasjeforeningen
* 40 000 kroner for ikke-medlemmer.
Skoleavgiften dekker ikke kostnader til transport og opphold under samlingene.
Elever ved Emballasjeskolen kan delta på alle arrangementer i regi av Emballasjeforeningen til selvkost.

Klasse 47 på besøk hos Diplom-Is i 2017.

Lurer du på noe?
Undervisningsleder Yngve Krokann i Emballasjeforeningen har ledet Emballasjeskolen i mange år og svarer gjerne på spørsmål:

mobil: 900 93 833
epost: yngve@emballasjeforeningen.no

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
14. nov 2019 - 15. nov 2019Emballasjedagene 2019Scandic Park Sandefjord
03. mar 2020 - 05. mar 2020HOLDBAR 2020Norges Varemesse

Kurs og arrangement
Emballasjedagene 2018