Permitterte arbeidstakere tilbys påfyll av kompetanse

hos store bedrifter som vil dele sin kompetanse.

Nå åpner flere større bedrifter tilgang til sine interne digitale læringsressurser for å gi påfyll av kompetanse til folk som står uten jobb.

Ole Erik Almlid, administrerende direktør i NHO.

Onsdag  13. mai ble delingsdugnaden lansert hos NHO. Dugnaden går ut på at bedriftene åpner opp sine interne læringsressurser gratis for personer som står uten jobb på grunn av den pågående koronakrisen.

Fokus på digital kompetanse

Læringsressursene som tilbys er alt fra webinarer til mer omfattende kurs. Kursene omfatter en rekke kompetanseområder, men mange av kursene har spesielt fokus på digital kompetanse. Delingsdugnaden ble lansert 13. mai kl. 09.00, og et opptak av webinaret kan ses via websiden.

https://arbinn.nho.no/arbeidsliv/kompetanse/delingsdugnad/

Mangler kompetanse

På lanseringen deltok blant andre adm. Dir i NHO, Ole Erik Almlid, Nina Melsom, direktør arbeidsliv, NHO, konsernsjef Sigve Brekke i Telenor og Henrik Asheim, forsknings- og høyere utdanningsminister.

– Flere bedrifter så allerede før koronakrisen at de manglet kompetanse i sin bedrift. Dette problemet blir ikke mindre når arbeidslivet åpner igjen, fastslo Ole Erik Almlid.

– Det er god timing og et viktig bidrag av bedriftene å dele sin kunnskap når det gjelder som mest.

Ideen til delingsdugnad var det Sigve Brekke som hadde.

– I Telenor fant vi ut at man i løpet av et arbeidsår bør ha minst 40 timer utdanning. Jeg foreslo for Ole Erik å bruke krisen til å forberede seg på en digital hverdag, og han sa ja med en gang, fortalte Brekke.

Statsråd Henrik Åsheim fikk æren av å åpne delingsdugnaden med rosende ord til initiativtakerne.

– De mange smittetiltakene under pandemien har skapt usikkerhet i arbeidslivet i Norge. Vi må skape nye arbeidsplasser for et bedre Norge, og tiltak som dette gjør at virussituasjonen ikke blir vår skjebne, sa han.

– Selv i vanskelige tider har vi bedrifter som tar på seg å dele sin kompetanse med andre. Behovet for kompetanse var stor før krisen og enda større nå. Jeg tror vi får enda mer av denne typen deling av læring og er veldig glad for å kunne erklære delingsdugnaden for åpnet.

Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor fikk ideen.
Henrik Asheim åpnet Delingsdugnaden.

Emballasjeskolen klasse 50 starter i høst

Emballasjeskolen er basert på kompetansedeling. Den populære rektoren Yngve Krokann har ledet Emballasjeskolen i mange år og tar gjerne en prat på telefon 900 93 833 eller epost: yngve@emballasjeforeningen.no

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
12. okt 2020 - 15. okt 2020Oppstart Emballasjeskolen klasse 50Scandic City Fredrikstad
14. okt 2020Bærekraftig emballasje i søkelyset på temadag i OsloFelix Konferansesenter
19. nov 2020 - 20. nov 2020Emballasjedagene 2020Scandic Park Sandefjord
25. feb 2021 - 05. mar 2021Interpack 2020 - nye datoer i 2021Messe Düsseldorf
13. apr 2021 - 15. apr 2021SMART industriNorges Varemesse