Den nye VPK-fabrikken for bølgepapp i Halden er nå åpnet

Over et år etter at en av Europas mest moderne bølgepappfabrikker ble startet opp kunne endelig den offentlige åpningen av bygget arrangeres.

 

Circa 100 inviterte gjester

 

Patrick Leclercq, Managing Director Norway og Group/ Managing Director Nordic

Med statsråd, lokalpolitikere, den belgiske ambassadøren til Norge, ansatte fra ledelsen i Belgia og cirka 100 inviterte gjester til stede kunne VPK endelig foreta den offentlige åpningen av en av Europas mest moderne og høyteknologiske bølgepappfabrikker.

Gratulasjoner fra regjeringen

 

 

Patrick Leclercq, Managing Director Norway/Group Managing Director Nordic, ønsket velkommen, mens Kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) var først i rekken av gratulanter.

-Regjeringen har besluttet å investere i fabrikken. Med en strategi om en renere fremtid, håper vi at investeringen også vil styrke forholdet til Belgia, sa han.

En av 34 VPK-fabrikker i Europa

 

Den nye fabrikken i Halden er en av 34 VPK-eide fabrikker i Europa, og med en prislapp på over en milliard er dette en av de største investeringene i Halden-regionen og den største eierne av det belgiske konsernet har gjort.

Gjestene fikk puljevis omvisning i fabrikken.
Nyeste tilgjengelige teknologi

Fabrikken er bygget med den nyeste tilgjengelige teknologien og er designet for å være CO2-nøytral ved blant annet å benytte biogass og naturgass til dampproduksjon og oppvarming.

Industry 4.o

 

Maskinene i fabrikken er basert på Industry 4.0-prinsipper slik at alt utstyr i fabrikken kommuniserer med hverandre. Fabrikken er helautomatisert og CO2-optimert for lavest mulig miljøbelastning.

Feirer milepælen

 

– Det er ingen selvfølge at det investeres som dette i det norske markedet. I dag føler vi oss ekstra stolte av å være en del av dette eventyret. Med den nye fabrikken bygger vi videre på en sterk markedsposisjon gjennom en moderne og fremtidsrettet produksjon av bølgepappemballasje.

– Det er kanskje ikke typisk norsk å si dette; Men vi har nok Europas mest effektive fabrikk for produksjon av bølgepappemballasje, sier Tommy Prøitz, VPK, til Emballasjeforeningen.

VPK Packaging i Norden er et joint venture mellom VPK Group og Klingele Paper and Packaging Group.

Tommy Prøitz, salgsdirektør/ general manager PackTech VPK.

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
23. apr 2024 - 25. apr 2024Seafood Expo GlobalFIRA BARCELONA GRAN VIA VENUE
20. aug 2024 - 22. aug 2024Nor-Fishing 2024Trondheim Spektrum
24. sep 2024 - 26. sep 2024FACHPACKNürnberg
22. okt 2024 - 25. okt 2024Scanpack 2024 – Nordens største emballasjemesseSwedish Exhibition & Congress Centre
04. nov 2024 - 07. nov 2024All4Pack Emballage Paris
27. mai 2025 - 30. mai 2025IPACK-IMA MILANO
19. aug 2025 - 21. aug 2025Aqua Nor 2025