Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla sodales eros arcu, id mollis metus pretium vitae.

Automatiserte pakkemaskiner fra Eggemoen erobrer verden

Tor Gustavsen viser fram en spesialmaskin.
Tronrud Engineering er i ferd med å lykkes med en ny plattform for pakkemaskiner og utstyr til ledende snacksprodusenter. 90 prosent eksporteres til stadig nye land.

 

I år fyller Tronrud Engineering 45 år. Siden 1977 har selskapet drevet med ingeniørkunst i det internasjonale toppsjiktet. Det startet i garasjen til 25 år gamle Ola Tronrud, jubileet feires i moderne bygg på den gamle flystripa på Eggemoen.

 

Teknologiske nyvinninger

 

Siden oppstarten har bedriften ferdigstilt mer enn 6000 prosjekter, og de har alltid vært i fremre rekke når det  kommer til å ta i bruk teknologiske nyvinninger.

De var blant annet tidlig ute med å produsere solcelle-wafere. Nå er det digitalisering for alle penga på produksjonsområdet utenfor Hønefoss. Når nye konsepter utvikles benytter de seg av en digital tvilling. Det er en 3D-modell av maskinen, hvor de har programmert alle delene til å fungere som de gjør i maskinen når den bygges fysisk. På denne måten kan dataingeniørene se hvor det er rom for forbedring eller hvor det kan oppstå utfordringer.

 

Finnes over hele verden

 

 

På Eggemoen har Tronrud Engineering blitt eksperter på bygging av

Gustavsen viser frem en hjemmesnekret maskin, hvor deler blir finslipt på innsiden.

automasjonsutstyr. Dette er både pakkemaskiner som pakker F-pak-produkter i D-pak-emballasje, men også spesialmaskiner som produseres på bestilling fra kunder. Spesialmaskin-avdelingens visjon er å gjøre ide til virkelighet.

– Man kan nå finne Tronrud-maskiner i det fleste av verdens hjørner. Fra Norge til Sør-Afrika, fra New Zealand til Russland og derfra til Belgia, sier salgssjef Tor Gustavsen.

 

Øker produksjonen

 

Snart skal pakkemaskiner også sendes til Romania og Australia. Pandemi til

Chipsposer i pakkemaskinen, klare til å ende opp i pappesker.

tross, har Tronrud Engineering økt produksjonen de siste årene. I 2020 leverte de 5 maskiner av det nyutviklede konseptet for pakking av fleksible poser. Det tallet tredoblet seg i 2021, og i 2022 estimerer Tronrud Engineering at de vil levere i overkant av 30 maskiner.

– Vi har klart å øke antall produserte maskiner gjennom standardisering og serieproduksjon av våre pakkemaskiner, forteller Gustavsen.

 

Krav gir muligheter til nytenkning

 

Selv om det meste går på skinner for Tronrud, møter også de utfordringer. Det siste året har det vært vanskelig å få tak i elektroniske komponenter, og spesielt halvledere har vært utfordrende å oppdrive.

Produkter som er klare til å bli testet i pakkemaskinene.

I tillegg fører krav om emballering fra kunder sine egne utfordringer med seg.

– Dagens krav til emballasjeoptimering gir oss mulighet til nytenkning. Vi må sammen med våre kunder finne de beste løsningene for hvordan maskinene våre skal pakke produktene mest mulig optimalt i D-pak-emballasjen. Dette går ofte ut på optimalisering av pakkemønster og fyllingsgrad i esker og trau, sier salgssjefen.

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
19. okt 2023Heldagskurs om fleksibel emballasje
09. nov 2023 - 10. nov 2023Emballasjedagene 2023Scandic Park Hotell