Scanstar 2021
14 vinnere kåret

32 emballasjer var tilmeldt konkurransen

Det var stor variasjon av gode emballasjeløsninger blant de 32 deltakerne i konkurransen. Produsenter, designere og emballasjebrukere kan glede seg til å motta ScanStar-prisen for sitt arbeid.

 

Mikael Gällstedt fra Svenska Gillet ledet juryen i Scanstar 2021

Industrien var bredt presentert med logistikkløsninger, mat – og drikkevareemballasje, gaveemballasje og displays fra store og små bedrifter i bransjen. Selv om konkurransen er åpen for alle emballasjematerialer, var alle emballasjeløsninger som deltok basert på fiber i år.

Juryen presiserer at også andre materialer spiller en viktig rolle i emballasjeverdenen og oppfordrer produsenter, designere og brukere av glass-, metall- og plastemballasje til å delta i konkurransen de kommende årene.

Ifølge juryen var det høyt nivå på årets konkurranse, og spesielt blant transportemballasjene var det mange innovasjoner som forbedrer både produktbeskyttelsen og brukeropplevelsen. I nesten alle de deltakende emballasjene var det disse kriteriene, sammen med miljøaspektet, som var inspirasjonen for designen.

Juryen oppfordrer derfor deltakerne, også de som ikke vant priser i år, til å være stolte over den emballasjen de har utviklet.

Mange av de påmeldte emballasjene spilte på miljøhensyn, men manglet faktabasert dokumentasjon, noe juryen savnet. I tidens ånd var mange av bidragene laget som erstatninger for plast, men bransjefolk vet at å endre material ikke alltid redusere miljøpåvirkningen

Juryen i Scanstar 2021

Ole Anton Bakke, emballasjesjef i Jotun, er norsk representant i juryen.

Juryleder: Mikael Gällstedt, Svenska Förpackningsgillet (Sverige)
Jurymedlemmer:
Lasse Lavrsen, Toms Gruppen (Danmark)
Lars Windeman, Volvo Cars (Sweden)
Ole Anton Bakke, Jotun AS, (Norge)
Oona Casalegno, LAB University of Applied Scinces (Finland)
Observator: Søren Rahbeck Østergaard (Danmark

ScanStar Student

I år ble det for første gang arrangert en ScanStar Student-konkurranse. Bidrag kom fra studenter ved de mest kjente emballasjeskolene i Norden. Juryen konkluderte med at kvaliteten på bidragene holdt et høyt nivå og oppfordrer deltakerne til å delta i WorldStar Student.

Konkurransen var sterk, men juryen kåret følgende vinner: Marianne Aalto, LAB University of Applied Sciences, Packaging and Brand Design, Lahti Finland

Juryen i Scanstar Student besto av

Antro Säilä Finland
Per Øyvind Wister Nordberg, Norge
Søren Rahbevk Østergaard, Danmark
Mikael Gällstedt, Sverige

Om Scanstar

Scanstar er en felles nordisk emballasjekonkurranse som har vært arrangert årlig siden 1969 av Scandinavian Packaging Association (SPA). Konkurransen arrangeres på rundgang i de nordiske landene, og i år var det Svenske Förpackningsgillet sin tur, Konkurransen erer åpen for alle emballasjeløsninger som er designet, konvertert eller brukt i et av de nordiske landene.

Lurer du på noe?
Emballasjeforeningen svarer gjerne på spørsmål:

mobil: 22 12 17 60
epost: post@emballasjeforeningen.no

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
09. des 2021Wbinar om fjerntilkobling til kontrollsystemeneWebinar
09. des 2021Optimeringseminar om emballasje i Sarpsborg - OBS NY DATO!Inspiria
10. mar 2022Generalforsamling i Emballasjeforeningen 10. mars 2022Hotel Continental Oslo
10. mai 2022 - 12. mai 2022Smart Industri 2022Norges Varemesse (Nova Spektrum)
04. okt 2022 - 07. okt 2022Scanpack i Göteborg utsettes til 2022Svenska Mässan