Avslutningsseminar
SJØMATEMBALLASJE

Frist for påmelding er 5. mars 2019

Sjømatproduksjon og – eksport er en stor og viktig norsk næring, med bærekraft høyt på agendaen. Dette seminaret vil rette søkelyset mot hvordan emballasjen kan både være mest mulig bærekraftig i seg selv og hvordan den gjennom kan bidra til å redusere matsvinnet og effektivisere transporten.

When:
27. mars 2019 @ 09:00 – 16:00
2019-03-27T09:00:00+01:00
2019-03-27T16:00:00+01:00
Where:
Scandic Nidelven
Trondheim

INNSIKT

Ingen bestrider viktigheten av bærekraftig sjømatproduksjon, og denne sammenhengen er emballasje et sentralt tema, både for næringen, kundene og politikerne.

På seminaret Sjømatemballering – Hvordan pakke bærekraftig? presenteres de seneste resultatene fra forskningen på bærekraftig sjømatemballasje. Deriblant de mest matnyttige resultatene fra innovasjonsprosjektet SeaPack.

Vi får innsikt i hva både barn og voksne mener om matemballasje og hva slags emballasje de ønsker seg. Vi får også høre Robin Dale Oen fortelle om hvordan The Dale Oen Experience ved å aktivisere barn og unge i naturen får dem til å oppleve mestring, bli glade i naturen og dermed opptatt av en bærekraftig utvikling.

PROGRAM OG PÅMELDING

Preliminært program

Registrering fra 9.30 – Start 10.00

Velkommen

Plasten og havet

  • Regjeringens satsing på havet og tiltak mot plast og marin forsøpling
    ved Nærings- og fiskeridepartementet
  • Barn og unges engasjement for maritimt miljøvern og plast i havet
    ved Robin Dale Oen
  • Utfordringer for bærekraftig sjømatproduksjon
    ved Sjømat Norge

Lunsj 11.30 – 12.30

Emballasjen – Mindre plast og mer gjenbruk

  • Gode emballasjeløsninger for sjømatnæringen, om blant annet materialvalg og pakningsstørrelse
    ved Marit Kvalvåg Pettersen, Nofima
  • Redusert plastforbruk og gjenbrukskasser sparer både kostnader og miljø
    ved Pål Storø, SalMar
  • Hva gjør gjenbrukskassene mer bærekraftige enn engangsløsninger?
    Livsløpsanalyser ved Ellen Soldal, Østfoldforskning.
  • Fremtidens emballasje om trender, muligheter og utfordringer
    ved Trond Olsen, Multivac

Kaffepause 14.00 – 14.20

Hva mener forbrukerne?

  • Hva betyr designen for forbrukerne, og hvor opptatt er de av bærekraftig emballasje?
    ved Sofie Østergaard, Norgesmøllene.
  • Hva slags emballasje foretrekker for forbrukerne?
    ved Mari Gaarder, Nofima,
  • Kundene vil gjerne unngå både plast og matsvinn
    ved Marna Kotte, Rema 1000.

Avslutning og oppsummering

Slutt 15.30

Pris: kr 1.100,-
Påmeldingsfrist 5. mars

Annonser:

Kommende kurs og arrangement

DatoTittelSted
22. mai 2019Fagmesse om bærekraft og innovasjonColor Line Stadion
03. jun 2019 - 04. jun 2019Konferanse om sirkulær økonomi i LangesundHotell Skjærgården, Langesund
23. sep 2019 - 26. sep 2019Oppstart Emballasjeskolen klasse 49Scandic City Fredrikstad
13. nov 2019 - 15. nov 2019Emballasjedagene 2019Scandic Park Sandefjord
03. mar 2020 - 05. mar 2020HOLDBAR 2020Norges Varemesse

Kurs og arrangement
Emballasjedagene 2018