Innovasjons- og Optimeringsseminar i Oslo
Emballasjeforeningen og Grønt Punkt Norge ønsker velkommen til Innovasjon- og optimeringsseminar på Scandic Sjølyst mandag 7. oktober kl. 12.00.
KOMPETANSEMÅL
Målgruppe:
Målgrupper er alle som arbeider med emballasjeutvikling, markedsføring, salg og innkjøp av emballasje, forskning og utvikling. De samme regler vil gjelder også for importører av emballasje og ferdigpakkede varer.
Deltakere vil få utdelt seminarmaterial med referanse til innleggene.
PROGRAM-PRISER OG PÅMELDING
Program
12:00 Lunsj
13:00 Åpning
Thomas Weihe, leder fagrådet for avfallsforebygging og emballasjeoptimering
13:10: Resultater fra Handlekurv- og Indikatorprosjektet 2018
Aina Elstad Stensgård, Seniorforsker, Østfoldforskning
13:40 Status for arbeidet med avfallsreduksjon og emballasjeoptimering i Norge:
- Jaana Røine, direktør Grønt Punkt Norge
- Kari Bunes, direktør Emballasjeforeningen
14:10: Kaffepause
14:30 De gode initiativene
- SmartPack 2030, Jørgen Ingeberg
- Plastløftet, Lars Brede Johansen, Grønt Punkt Norge
- The Bioeconomy Region, Dagfinn Hansen
- FuturePack, Ole Jan Myhre, Norner
15:30 De gode optimeringseksemplene
- Vinmonopolet, innkjøps- og miljørådgiver Rolf Eriksen
- Tine, Benedikte W. Romen
- Coop, Sylvia Lofthus, Kvalitetssjef Frukt, grønt, emballasje
16:00 Slutt
Praktiske opplysninger:
Dato: Mandag 7. oktober
Seminaret starter med lunsj/registrering kl. 12.00.
Foredragene starter kl. 13.00 og avsluttes kl. 16.00
Deltakeravgift:
For medlemmer i Emballasjeforeningen og Grønt Punkt Norge er seminaret kostnadsfritt.