DIN PORTAL TIL ALT DU VIL VITE OM EMBALLASJE

Bransjenytt

Se nye maskiner og produkter på Scanpack

Se www.scancpack.se
I C-hallen finner du 19 bedrifter i Emballasjeforeningens område

I C-hallen på Scanpack viser Bergen Plastics tynnvegget og resirkulert PP, Tronrud Enginering har med nye maskiner og Norner stiller med oppdatert barriere-kalkulator, blant annet.

Emballasjeforeningen organiserer et område med 19 utstillere i C-hallen. Her er nyheter fra noen av dem.

TCP 300

To nye pakkemaskiner
Tronrud Engineering stiller med to nye pakkemaskiner på Scanpack. TCP 300 er en fleksibel pakkemaskin som er utviklet ved hjelp av en digital tvilling og med kapasitet til å pakke 300 poser i minuttet.

CP 30

CP 30 er en fleksibel casepacker med kapasitet til å pakke 30 esker i minuttet.

Nøkkelord for maskinene er distribuert servoteknologi, elektronisk drift, PackML, IoT og 3D-printing – for å nevne noe. I tillegg stiller Tronrud ut LabelEx, som de kaller det optimale utstyret for merking av paller.

Tronrud Engineering: C03:26

Tynnvegget og resirkulert emballasje

Bergen Plastics viser flere innovasjoner knyttet til tynnvegget emballasje og emballasje laget i PP fra Post Consumer Waste.

– Vi har satt som mål å bli den ledende aktøren i Europa på utvikling og produksjon av emballasje laget av Post Consumer Waste PP, forteller administrerende Direktør Jan Atle Lossius Ellingsen.

– På messen inviterer vi alle våre kontakter til å diskutere med oss hva vi kan gjøre for dem for å sikre at emballasjen de bruker er riktig tilpasset den sirkulære tidsalder.

Bergen Plastics satser på tynnvegget og emballasje i resirkulert PP fra forbrukeravfall.

Styrker posisjonen

Bergen Plastics har styrket sin posisjon med en investering på 90 millioner i utvidet maskinpark og bygningsmasse i 2017/1018.

– Dette har vi gjort for å møte etterspørselen fra våre europeiske kunder og for å styrke vår posisjon som ledende aktør innenfor emballasje til Laundy Capsules i Europa, forteller Lossius Ellingsen.

– Videre satser vi sterkt på næringsmiddelemballasje i det skandinaviske markedet.

Bergen Plastics har den største kapasiteten i Skandinavia innenfor Injection Compression etter å ha investert i seks maskiner fra Netstal i størrelsen 750 til 320 tonn.

– Dette er en ny, men meget fordelaktig, teknologi for å lage ultra-tynnvegget emballasje. Vi har en unik posisjon innenfor dette segmentet i Europa og kan tilby våre kunder emballasje som kan konkurrere med thermoforming men med alle de tekniske fordelene som sprøytestøpt emballasje har.

Videre vil Bergen Plastics vise konvensjonelle emballasjeløsninger innenfor følgende segment:
* Tynnvegget (beger og lokk)
* Emballasje med IML
* Korker
* Laminat-tuber

– Vi ser frem til messen og gleder oss til å treffe kunder, kontakter, konkurrenter og leverandører.

Bergen Plastics: C01:40

 

Den nye Technomelt Supra Pro-serien oppfyller standarder for end-of-line-emballasje, og mattrygghet.

Nasjonal Lim fokuserer på matsikkerhet og bærekraft

Technomelt Supra Pro er en ny serie smeltelim for end-of-line-emballasje som ble lansert av Henkel på Fachpack-messa i Frankfurt i 2018.

– Som ledende lim-produsent, tilbyr selskapet en rekke matsikre løsninger som oppfyller de høyeste forventninger til forbrukersikkerhet, forteller Roy Vikestad i Henkel.
Den nye Technomelt Supra Pro-serien oppfyller forskriftsmessige standarder for end-of-line-emballasje, samtidig som den når nye nivåer for mattrygghet.
– Henkel har også utvidet sine «Food Contact Statements» for disse produktene ved å inkludere ytterligere kvalitative og kvantitative tester for spor av mineraloljer, og derved fremmer sikkerhet innenfor dette omstridte diskusjonsområdet, opplyser Vikestad videre.

National Lim: C01:21

 

WoldTrade satser bredt

 

– Sammen med flere av våre merkevareleverandører vil vi vise produkter og presentasjoner fra en rekke områder som er viktig for besøkende på Scanpack 2018, forteller Tore Wold.

Det dreier seg blant annet om:

OMET som produserer maskiner for produksjon av fleksibel emballasje og etiketter,
Schrid-Rhyner, produkter for hinnebestryknng av matkontaktemballasje
PFC-lamineringsfilmer for flere prosesser

WoldTrade har levert en Zechini RevoBox til Stålung Eske Fabrikk og Papirdekk AS.

– Vi har nettopp levert en Zechini RevoBox maskinløsning til Stålung Eske Fabrikk og Papirdekk AS. De vil være til stede på standen vår for å fortelle hvilke luksusemballasjer de kan fremstille ved hjelp av denne løsningen, forteller Tore Wold.
Mange vil ha lagt merke til WoldTrades markedsføring av Bioska pakkefilm det siste året, og besøkende på standen vil garantert få en innføring i dette materialet som produseres i Finland.

WoldTrade viser også produkter fra Menichetti glues & adhesives, SITMA Machinery, Toppy pallskiftere og Velox Barchitta vaske og steriliseringsmaskiner.

WoldTrade: C01:28

 

Optiflow-bag

Optiflow bag

Thrace Polybulk skal vise neste generasjon FIBC, Optiflow Bag på Scanpack. – Optiflow er den mest kostnadseffektive storsekken som er tilgjengelig, opplyser key account Ronny Halland i Thrace Polybulk.

Ikke slik.

Sammenlignet med standard storsekker har Optiflow følgende fordeler, ifølge leverandøren:

* Trenger mindre luftpåfylling før fylling
* Mer stabil sien hjørnene fylles helt
* Optimal bruk gir redusert fylle- og stablehøyde
* Bunn med strukket og fast liner gir raskere tømming
* Konstruksjonen forhindrer at løse linerdeler kontaminerer innholdet ved tømming
* Sekken tømmes fullstendig med en gang
* Ingen tidkrevende prosesser trenges for å tømme sekken

Thrace Polybulk: C01:25Ny versjon av Norners barrieresimulator

Den nye versjonen av barrieresimulatoren fra Norner har ny funksjonalitet for å beregne transmisjon av CO2 og gass ved dynamiske betingelser for O2, H2O og CO2.

Ved å bruke disse beregningene, kan utvikleren undersøke effekten av endringer i design, materialer og lagstrukturer uten dyr testing i screeningsfasen. Det vil også være mulig å redusere instrumentert testing av permeabilitet og av holdbarhet i utviklingsfasen.

Simuleringsmodellen beregner oksygengjennomgang (OTR), vanndampgjennomgang (WVTR) og nå også CO2-gjennomgang for emballasje med de fleste relevante plastmaterialer som PE, PP, PET, PS, PA og EVOH.

Barriereegenskaper av co-injeksjon eller co-ekstruderte flerlags og in-mold-etikettløsninger kan studeres og evalueres for beger, flasker, folier og firkantede beholdere. Fleksibiliteten til å variere emballasjens geometri, permeabilitetsegenskaper og miljø er nå utvidet til dynamiske miljøbetingelser.

Ole Jan Myhre

Sirkulær økonomi
Markedssjef Ole Jan Myhre forteller ellers at Norner satser på innovasjon og prosjekter innen sirkulær økonomi.

– Norner leder det nasjonale FuturePack-prosjektet. Norner hjelper også klienter med kompetanse og testing for økt gjenvinning gjennom:

a. Teste effekt av kommersielle resirkulat på produktegenskaper ved ulike innblandinger etc
b. Datablad tester for gjenvinningsindustrien
c. Kvalitetsforbedringer i verdikjeden for materialgjenvinning

Norner har også et bredt tilbud innenfor testing av emballasje og materialer til matemballasje og medisinske anvendelser.

Norner: C02:32

 

Utstillerfest og servicetorg

Emballasjeforeningens stand fungerer som et servicetorg for utstillere, besøkende medlemmer og andre som vil slå av en prat.
23. oktober arrangerer Emballasjeforeningen utstillerfest på sin stand ved messens stengetid.
I 2018 er det gratis inngang på Scanpack ved å registrere seg på forhånd. Besøkende kan også få adgangskort ved å henvende seg til Emballasjeforeningen (post@emballasjeforeningen.no).

Emballasjeforeningen: C03:24

Her er alle utstillerne på Emballasjeforeningens område i Hall C
Tronrud Engineering AS
National Lim as
Noreko AS
Norner AS
Schutz Nordic AS
JD Stenqvist AB
Skipnes Etikett AS
Glomma Papp AS
BEWi as
Bergen Plastics AS
WOLD TRADE AS
APS Robotics AS
Trondhjems Eskefabrikk as
NOPLA A/S
Thrace Polybulk AS
Profil Emballasje AS
Ranheim Paper & Board AS
Emballasjeforeningen
Scanexpo (coordinator)