DIN PORTAL TIL ALT DU VIL VITE OM EMBALLASJE

Bransjenytt

Næringslivet tar ansvar – plastemballasje i fokus

Sentrale aktører i emballasjens verdikjede har tatt initiativ til å utvikle løsninger som er tilpasset norske forhold og samtidig innfrir EUs krav.

Plastemballasje er i søkelyset. Sentrale aktører i emballasjens verdikjede har tatt initiativ til å utvikle løsninger som er tilpasset norske forhold og samtidig innfrir EUs krav.

Ambisjonene i EUs plaststrategi er at all emballasje laget av plast skal gjenvinnes innen 2030. Samtidig skal bruk av engangsplast og mikroplast begrenses.

Bredt samarbeid

For å samle kunnskap rundt plastbruk og plastens livsløp, og for å sette mål i tråd med EUs strategi – og ikke minst for å lykkes med å nå målene – er nå Forum for sirkulær plastemballasje (FfSP) etablert.

– Vårt forum representerer sentrale aktører i emballasjens verdikjede. Sammen tar vi ansvar for å utvikle bedre løsninger som er tilpasset det norske markedet, sier Kari Bunes, direktør i Emballasjeforeningen.

– Det er ikke ofte at vi ser et slikt samarbeid der store deler av verdikjeden er representert, sier hun.

Forumet blir lansert på et arrangement på Arendals-uka 13. august, som åpnes av statssekretær Atle Hamar i Klima- og miljødepartementet. Ellen Behrens VP Corporate Social Responsibility, i Orkla vil fortelle om det nye forumet.

Paneldebatt om plastemballasje

Emballasjeforeningen fikk i starten av august utført en undersøkelse blant norske forbrukere. Den viser at sju av ti mener at emballering av matvarer er en unødvendig miljøbelastning.

Hele 83 prosent mener at plastemballasje er mer belastende for miljøet enn andre materialer.

Dette blir bakteppet for en paneldebatt der bedrifter som Orkla, Coop, Norner, Grønt Punkt Norge, Norgesmøllene og Arild Hermstad i MDG deltar for å diskutere fakta og myter om emballasje.

Arrangementet ledes av tidligere NRK-journalist Stein Kåre Kristiansen.

Les om arrangementet her  

Les mer om forumet her

Plastemballasje – næringslivet tar ansvar
Sted: Pigene på Torvet, Tollbodgaten 5, Arendal
Dato: Mandag 13. august 2018
Tid: 16:15 -17:00

For opplysninger om arrangementet, kontakt Yngve Krokann, Emballasjeforeningen, tlf. 900 93 833.