DIN PORTAL TIL ALT DU VIL VITE OM EMBALLASJE

Kompetanse

Du kan ikke være uten Emballasjeskolen

Behovet for kompetanse om emballasje blir stadig større.
Eksamen i Emballasjeskolen klasse 44 på Lyngør i juni 2015.

– Du kan ikke være uten Emballasjeskolen, hvis du jobber med emballasje, sier Geir Løken, en av elevene i klasse 44.

 Meld deg på via linken her

Les mer om påmeldingsfrist og kursavgift nederst

Av Per Øyvind Nordberg

Årets eksamen i Emballasjeskolen ble avlagt i et gammelt skolebygg med hyggelige omgivelser i Lyngør. Lokalene ble til og med «testet og godkjent» på forhånd av nestorene Arne G. Andersen og Helge Fredriksen, begge æresmedlemmer i Emballasjeforeningen.

Emballasjeskolen er uunnværlig!
– Omgivelsene var helt fantastiske, sier Geir Løken i Naturabiomat.  Han er litt usikker på hvor bra det gikk med hans eksamensbesvarelse, men utbyttet av å gå Emballasjeskolen er han ikke i tvil om: –

Etter endt skolegang har elevene tilegnet seg breddekompetanse om blant annet materialer, pakkemetoder, merking, regelverk, salgsmetoder, holdbarhet og matkontakt. De har dessuten hatt det morsomt og skaffet seg et nettverk både de og bedriften vil ha god nytte av.
Årets eksamen ble avlagt i Lyngør. Geir Løken til høyre.

Det har vært veldig bra! Jeg hadde ikke særlig grunnlag i emballasjefaget fra før, så skolen har vært en solid døråpner når det gjelder materialkunnskap og alt som skjer innenfor emballering i Norge, sier Løken.

– Jeg har fått utvidet nettverket gjennom medelever, foredragsholdere og bedriftsbesøk på en måte jeg ikke ville ha gjort uten. Geir Løken trenger ingen betenkningstid før han anbefaler Emballasjeskolen videre til nye elever.

– Skal du jobbe med emballasje på en eller annen måte i Norge, kan du ikke være uten, fastslår han.

Variert undervisning
Før turen gikk til Lyngør for eksamen, har klasse 44 vært  i Fredrikstad,Trondheim, Sandefjord og Oslo, gjennom fire samlinger a fire dager (tre i Oslo).

I forbindelse med samlingene har de vært på bedriftsbesøk hos Glomma Papp, Skanem, Promens, Nidar, Peterson Ranheim, Skipnes Etikett, Tine Sentrallager Heimdal, Norner, BK Grafisk, Jotun, Nortura og Arcus.
Samlingene består ellers av foredrag og gruppeoppgaver om de forskjellige materialtypene, pakkemetoder, emballasjeoptimering, trykkmetoder, salgsfremmende design og regelverk, med mer.

Ole Jan Myhre er en av Norges aller fremste eksperter på plastemballasje.
Elevene på besøk hos Norner for å lære om plastemballasje

Forståelse av verdikjeden
– Jeg valgte å gå skolen etter råd fra mine medarbeidere i Peterson Packaging, samt et ønske om mer kunnskap omkring emballasje, forteller Vegard Utgård, en av de yngste i årets klasse.

– Det er viktig for min rolle som selger for Peterson å vite grunnleggende informasjon om annen emballasje og forstå hele verdikjeden til produktet. Dette er alfa og omega for å kunne dekke kundens behov og optimalisere emballasjen til våre kunder, fortsetter Utgård.

Magnar Opsahl i NNZ er en av de mest erfarne i årets klasse, men også han syns han har godt utbytte av å delta.

– Jeg begynte på skolen for å få mer faglig påfyll og for å få muligheten til å knytte kontakter, sier han.

Vegard og Jeanette
Vegard Utgård og Jeanette Midthjell.

Utvidet kunnskap
Jeanette Midthjell er en av fire kvinner i årets klasse. Hun trekker også frem behovet for økt kunnskap og utvidet nettverk som hovedmotiv for delta.

– Jeg ønsket å utvide kunnskapene mine innenfor emballasje, og stille mer kunnskapsrik i min jobb som salgskonsulent i Norengros, forteller hun

– Dette for å kunne gi mine kunder et bedre tilbud og samtidig være en kilde for andre på kontoret innenfor emballasje. Jeg jobber med emballasje hver dag og har et ønske om og behov for å være oppdatert og kompetent på området.

Konsentrert
Undervisningen foregår hovedsaklig ved fire samlinger, der elevene bor på hotell og er sammen i tre/fire dager. Jeannette Midthjell mener at dette bidrar til at hun får konsentrert seg om å øke kompetansen på emballasje.

– Man treffer mennesker som jobber mot det samme som en selv og får masse nye relasjoner. Det er mange spennende bedriftsbesøk, og der er det også relasjonsbygging på høyt nivå.

– Jeg liker måten skolen er bygd opp på, fastslår Magnar Opsahl. – Yngve Krokann i spissen gjør en kjempejobb for at vi skal ha lærerike, interessante og morsomme samlinger.  Det er en unik mulighet til å knytte tett bånd med representanter fra hele bransjen, oppsummerer Vegard Utgård.

Magnar Opsahl
Magnar Opsahl anbefaler Emballasjeskolen.

Oppfordrer andre til å søke
– Jeg vil anbefale alle som har tilknytning til emballasje om å delta på skolen, uansett alder. Emballasje er et stort felt og man blir aldri ferdig utlært. Emballasje er mer enn en pappeske, sier Utgård.

– Jeg vil helt klart anbefale skolen, istemmer Magnar Opsahl. Også Jeanette Midthjell anbefaler andre som ønsker å utdanne seg og lære mer om emballasje som fag å ta emballasjeskolen.

– Det er et høyt nivå og krever mye. Til gjengjeld får man gå en høyt respektert skole i emballasjeverdenen og tilegne seg masse kunnskap om faget og bransjen. Alt i alt en spennende tid med høy læringskurve!

Meld deg på nå
Klikk her hvis du ønsker du å delta eller melde på en av dine ansatte.

Frist for påmelding til klasse 48 er 24. august 2018

 

Både kompetansebehovet, kompleksiteten og oppmerksomheten rundt emballasje øker
Yngve Krokann er klar for nye elever i september.

Kursavgift for klasse 48: 36 000 kroner for medlemmer i Emballasjeforeningen 40 000 kroner for ikke-medlemmer

Avgiften dekker alle undervisningskostnader, inkludert faglærers oppgaveretting. Skoleavgiften dekker ikke kostnader til transport og opphold under samlingene.

Elever ved Emballasjeskolen kan delta på alle arrangementer i regi av Emballasjeforeningen til selvkost.

Vil du vite mer? Kontakt Yngve Krokann.

Les mer om Emballasjeskolen.

Ja, jeg vil delta

Du kan også besøke Venner av Emballasjeskolen på Facebook