DIN PORTAL TIL ALT DU VIL VITE OM EMBALLASJE

Kurs i pakking av kjøtt

Kurs i pakking av kjøtt 14. feb 2017 - 15. feb 2017

When:
14. februar 2017 @ 10:58 – 15. februar 2017 @ 11:58
2017-02-14T10:58:00+01:00
2017-02-15T11:58:00+01:00


14. og 15. februar 2016 skal forskere ved Nofima forsøke å gi svar på hvordan vi best kan møte utfordringene og finne gode pakkeløsninger for fremtiden.

Kurset arrangeres av Nofima, Emballasjeforsk og Emballasjeforeningen i fellesskap, og målgruppen er først og fremst kjøttbransjen (rødt og hvitt kjøtt) og leverandører av emballasje og pakkemaskiner. Ansatte i dagligvarehandelen som driver med kvalitetsarbeid på kjøtt vil også ha nytte av kurset.

Hvilke utfordringer har bransjen?
Fargen og utseende på produkter, lagringsevne og bakterievekst, temperaturen i kjølekjeden, lys og forhold i butikken, samt hensynet til forbrukernes ønsker er eksempler på aktuelle utfordringer.

Matsvinn er en betydelig utfordring også for kjøtt, og fortsatt blir mye kjøtt og pålegg kastet på grunn av at det lukter ille eller er misfarget.
Kurset er praktisk rettet med foredrag, diskusjoner og visning av pakkeutstyr. Eksempler på pakking av storfekjøtt, kjøttdeig, svinekjøtt, kyllingkjøtt, kokt pålegg, spekeskinke og spekepølse vil bli omtalt.

Program 14. februar
Møteleder Oddvin Sørheim
11:30   Åpning med presentasjon av kursopplegg og deltakere
12:00  Lunsj
12:45   Pakkemetoder og -maskiner, ved Marit Kvalvåg Pettersen
14:15   Pause
14:30  Holdbarhetsreduserende og sykdomsfremkallende bakterier v/ Askild Holk
15:30  Pause
15:45  Gruppeøvinger og demonstrasjoner –
tre stasjoner på pakking, emballasjeanalyse og farge
v/ Aud Espedal, Lene Øverby, Karen Sanden, Hanne Larsen, Marit Kvalvåg Pettersen og Oddvin Sørheim
17:00  Avslutning første dag

Program 15. februar
Møteleder Yngve Krokann

08:30  Farge på kjøtt og kjøttpålegg v/Oddvin Sørheim og Hanne Larsen
09:45  Pause
10:00  Smak og kvalitet på pakket spekemat v/Mari Gaarder
10:45  Merking av pakket kjøtt og kjøttvarer v/tom Chr. Johannesen
11:30   Lunsj
12:15   Mindre matsvinn med riktig pakking v/Oddvin Sørheim
12:45  Vurdering av pakker fra forrige dag – oppsummering av kurset
13:30  Avslutning

Med forbehold om endringer i programmet.

Påmeldingsfrist fredag 27. januar 2017.

Lenke til påmelding