DIN PORTAL TIL ALT DU VIL VITE OM EMBALLASJE

Kurs i pakking av kjøtt hos Nofima

Kurs i pakking av kjøtt hos Nofima 15. okt 2018 - 16. okt 2018

When:
15. oktober 2018 @ 08:07 – 16. oktober 2018 @ 09:07
2018-10-15T08:07:00+02:00
2018-10-16T09:07:00+02:00
Where:
Nofima
Osloveien 1
1430 Ås
Norge

Norsk kjøttbransje og dagligvarehandel står overfor store utfordringer  når det gjelder pakking av kjøtt og foredling av kjøttvarer.

Eksempel på slike utfordringer er:

  • Farge og utseende på produktene
  • Lagringsevne og bakterievekst
  • Temperatur i kjølekjeden
  • Lys og forhold i butikk
  • Hensyn stil forbrukernes ønsker

Matsvinn er en betydelig utfordring også på kjøtt, og fortsatt må mye kjøtt og pålegg kastes fordi det lukter ille eller er misfarget. Mer miljøvennlig emballasje og pakking blir stadig viktigere, både for kjøtt og andre matvarer.

Meld deg på her

PROGRAM

Mandag 15. oktober – møteleder Oddvin Sørheim

11:00 Registrering

11.30 Åpning med presentasjon av kursopplegg og deltagere

12:00 Lunsj

12:45 Pakkematerialer

Pakkemetoder og –maskiner ved Marit Kvalvåg Pettersen

14:15 Pause

14:30 Mikrobiologi – holdbarhetsreduserende og sykdomsframkallende bakterier ved Askild Holck

15:30 Pause

15:45 Gruppevise øvelser og demonstrasjoner – fire stasjoner på pakking, emballasje-analyser, farge og smaksbedømming ved Hanne Larsen, Marit Kvalvåg Pettersen, Karen Wahlstrøm Sanden, Lene Øverby, Oddvin Sørheim og Mari Gaarder

17:00 Avslutning av første dag

Tirsdag 16. oktober – møteleder Yngve Krokann

08:30 Farge og kvalitet på pakket kjøtt, spekemat og kjøttpålegg v/Oddvin Sørheim og Hanne Larsen

10.00 Pause

10:15 Merking av pakket kjøtt og kjøttvarer ved Tom Chr. Johannessen

11:00 Vurdering av pakker laget forrige dag

11.30 Lunsj

12:15 Hva er miljøvennlig pakking av kjøttvarer? vedHanne Larsen

13:15 Nytt regelverk for emballasje i EU ved Yngve Krokann

13:45 Oppsummering av kurset

14:00 Avslutning

Link til påmelding

Mål og målgrupper for kurset

Målet med kurset er å gi svar på hvordan vi best kan møte desse utfordringene og finne gode pakkeløsninger for framtidaen.

Målgruppen for kurset er først og fremst kjøttbransjen, både rødt og hvitt kjøtt, samt leverandører av emballasje og pakkemaskiner.

Andre som vil ha nytte av kurset er ansatte i dagligvarehandel og kvalitetsarbeid på kjøtt.

Kurset er praktisk rettet med foredrag, diskusjoner og visning av utstyr for pakking. Eksempel på pakking av storfekjøtt, kjøttdeig, svinekjøtt, kyllingkjøtt, kokt pålegg, spekeskinke og spekepølse vil bli omtalt.

Arrangør: Nofima, Emballasjeforeningen og Emballasjeforsk