ForMat – matbransjens prosjekt for forebygging av matsvinn – avsluttes med en konferanse tirsdag 27. september på Scandic St. Olavs Plass (tidligere Scandic Edderkoppen) i Oslo.

Det kastes mat for 18 milliarder kroner per år i Norge. Bransjen står for 1/3 av svinnet. I samarbeid med myndighetene har matbransjen, gjennom ForMat-prosjektet, bidratt til å sette matsvinn på dagsorden og sørge for god kunnskap om omfang og årsaker til matsvinn i Norge. Internasjonalt er forebygging av matsvinn nå inkludert i EUs handlingsplan for sirkulær økonomi, og via FNs bærekraftmål er det satt mål om 50 % reduksjon av matsvinnet innen 2030.

Matvett – i tiden framover
Matvett som nå også inkluderer serveringsbransjen, er ansvarlig for å videreføre ForMats arbeid, og deltar i prosessen med å få på plass en bransjeavtale i samarbeid med myndighetene om matsvinn, hvor hele verdikjeden for mat deltar. Hvordan Norge skal nå sine forpliktelser nasjonalt og internasjonalt fremover, blir et av flere relevante spørsmål å drøfte når ForMat-prosjektet avsluttes med en sluttrapport og konferanse.

Konferanseprogrammet vil vektes mellom oppnådde resultater og utviklingen i matsvinnet og hvordan samarbeid på tvers må til for å kunne ta tak i de utfordringer og muligheter som finnes. Konferansen er åpen for alle som er opptatt av å redusere matsvinn.

 

Når:    Tirsdag 27.september 09.30-16.00
Hvor:  Hotel Scandic St. Olavs Plass, Oslo
Hvem: Åpen for alle som er opptatt av å redusere matsvinnet
Pris:    kr. 900 inkl. lunsj
Frist:  Mandag 12. september

Påmelding