DIN PORTAL TIL ALT DU VIL VITE OM EMBALLASJE

Bransjenytt

Bygger Europas mest moderne fabrikk i Halden

Tommy Prøitz (t.v.) og Dan Johannessen kan glede seg til å flytte inn i ny fabrikk i Halden høsten 2019.

Peterson bygger en ny bølgepappfabrikk i Halden basert på Industri 4.0. Produksjonen i Sarpsborg skal flyttes til den nye fabrikken som er ferdig i 2019.

Peterson Packaging er en av de ledende aktørene i skandinavisk emballasjeindustri. De har tidligere fortalt at de ønsker å bygge en ny bølgepappfabrikk i Norge. Nå realiseres planene om å bygge en svært moderne fabrikk i Halden. Dagens produksjon i Sarpsborg skal flyttes til den nye fabrikken som skal stå ferdig høsten 2019.

Effektiv fabrikk basert på Industri 4.0

På den nye fabrikken i Halden blir det nye høytlageret digitalt integrert med produksjonsutstyret.

Den nye fabrikken skal bli enda mer effektiv, noe som gir høyere leveringsstabilitet og kortere leveringstid. Den vil også sørge for at Peterson ligger i teten når det gjelder Industri 4.0 for framtiden.

State-of-the-art teknologi bygget på grønne prinsipper vil gjøre den nye fabrikken unik i hele regionen. Produksjonsutstyret blir helt fornyet, og ferdige varer skal lagres og distribueres fra et nytt høylager. Lageret blir fullt integrert med de digitale produksjonssystemene. Høylageret vil gi kommersielle fordeler som økt leveringsstabilitet og kortere leveringstider.

Den totale produksjonskapasiteten vil øke betydelig i den nye fabrikken skal stå ferdig til høsten 2019.

 

Glade for å kunne investere videre i Østfold

– Peterson har en lang historie i Østfold. Derfor er vi glade for å kunne investere i en splitter ny fabrikk som er lokalisert i samme område, nært til våre kunder, sier Dan Johannessen. Administrerende direktør i Peterson.

– Vi vil kunne tilby våre kunder økt kvalitet og service. Nybygget er en langsiktig investering i framtiden for Peterson og våre kunder.

Den nye fabrikken får økt leveringssikkerhet og kapasitet og kortere leveringstider.

I 2017, kort etter at VPK Packaging og Klingele kjøpte konsernet, annonserte Peterson et investeringsprogram for hele Norden. Begge aksjeeierne bekrefter nå sin langsiktige strategi for det skandinaviske markedet.

Gjennom det delte eierskapet har Peterson en betydelig posisjon i emballasjealliansen Blue Box Partners, noe som gir tilgang til et europeisk, vidtrekkende emballeringsnettverk.

– Flytting av driften fra Sarpsborg til Halden viderefører Petersons markedslederposisjon og gir oss en unik plattform til å være i tet på innovasjon, med en fabrikk som er fullt utstyrt for å svare på behovene til 4.0-industrien, konkluderer Dan Johannessen.

Over 600 ansatte

Peterson er et uavhengig skandinavisk selskap som eies av VPK Packaging Group og Klingele, to familieeide emballasjeselskaper som deler en langsiktig selskapsvisjon og har en lang historie med bærekraftig emballasjeløsninger.

Peterson har over 600 ansatte i Skandinavia og omsetter totalt for 160 millioner euro. Konsernet har fabrikker i Sarpsborg og Sykkylven i Norge, Norrköping og Bäckefors i Sverige og i Randers i Danmark.

Peterson produserer bølgepappemballasje, displayløsninger og pakkemaskiner. Hovedmarkedene er forbrukervarer, mat og drikke, industri og e-handel.